radmik napisał(a):
W cenie tych zmywarek kupisz dużo lepszego (klasa energetyczna, zużycie wody i liczba programów) hotpointa lub Beko. Najlepiej cenowo wyjdzie Beko a jak dobrze poszukasz to trafisz na model, na który producent daje 5 lat gwarancji szczegóły na stronie. Gdybyś miał więcej pytań pisz na pw. W miarę możliwości postaram się odpisać.
Odnośnie Beko - przypomniałem sobie właśnie, że ponad dwa lata temu jak kompletowałem kuchnię znajomy, który jest dyrektorem sieci sprzedaży w jednej z ogólnopolskich firm, stanowczo odradził mi tą firmę (w jakiejkolwiek formie). Ponoć mieli najwięcej zwrotów i reklamacji gwarancyjnych.
OT - Generalnie ja się trzymam jakiegoś producenta, póki się nie sparzę. W zeszłym roku kupiłem dwa odkurzacze zelmera i mikser zelmera.
Okurzacz jakiś wypasiony model za bodajże 600 zł czy 700 zł zepsuł się po miesiącu. Mikser za 300 zł zepsuł się przy drugim użyciu - mikser oddałem do serwisu, najpierw wrócił nienaprawiony bo zamiast paragonu wziąłem fakturę i serwis uznał, że był mikser używany w celu zarobkowym niezgodnym z przeznaczeniem (w biurze rachunkowym). Po interwencji naprawili, przysłali, zepsuł się w ciągu tygodnia.
Najtańszy odkurzacz zelmera działa bez zastrzeżęń.
Generalnie mam spostrzeżenia, że jak coś się popsuje na początku, to się będzie sypało cały czas, a jak się dobrze trafi to spokój po wsze czasy.