mały v8 napisał(a):
Ja tam znawcą nie jestem , ale te wszystkie Saty "HWDP"

, mają ciśnienie na wejściu po 2 Bar-y, więc do amatorskiego malowania wystarczy sprężarka od lodówki

. Jak będziesz atakował większe powierzchnie, to dobierz coś po parametrach żeby utrzymywało te 2 Bary-y na wejściu nawet jak pistolet robi pełny wydmuch. Zainwestuj przy tym w markowy filtr/odwadniacz/odolejacz.
Tą satą to całościówki robić nie będę , ... ale jakaś maska , błotnik , ... zderzak , ... drzwi i inne pierdoły jak najbardziej . Moi koledzy mają podobną satę , zżera tyle samo powietrza , tyle że oni mają kompresor Metabo , coś około 300 litrów , to nawet spadku , rozprężenia ciśnienia na przewodach powietrznych nie czuć . Zakładam , że te 100 l powinno wystarczyć , i tak jak patrzyłem , ... to ten kompresor niebieski ma ciut lepsze parametry od tego czerwonego .
Co do ciśnienia , to maksymalnie bym jechał na 2 barach , ale to sporadycznie . Bardziej preferuje 1.7 - 1.8 bara , chodź nie którzy jadą powyżej 2 barów .
Mocniejsze kompresory o sensownych parametrach są już na 3 fazy , ... a takiego nie miałbym gdzie podłączyć .