.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 02:33:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STAGE 3
PostNapisane: 21.lut.2016 16:17:09 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Na wstępie chcę nadmienić, że długo zastanawiałem się czy reanimować wątek, gdyż jak się okazuje wątek budzi skrajne emocje. Uznałem, że to czy wątek będzie miał racje bytu zależy tylko od Was - użytkowników - zatem podejmuję wątek, z jakim zainteresowaniem - okaże się.

Chcę również z góry zaznaczyć, iż na forum tym obowiązuje REGUALMIN:
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=258

który określa jakie zachowania są akceptowalne, a jakie mogą skutkować ostrzeżeniem, a nawet banem:

Cytuj:
Admini oraz moderatorzy będą usuwali komentarze podpisy oraz posty z następującą treścią :

a. Zawierające mocne i nagminne wulgaryzmy (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999r.)
b. Propagujące środki odurzające, narkotyki (art. 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997r.)
c. Obrażające osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego); obrażające inne narodowości, religie, rasy ludzkie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego)
d. Zawierające informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego);
e. Przyczyniające się w zamyśle do łamania praw autorskich (nie jest zabronione cytowanie) (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r.)
f. Atakującą bezpośrednio innych użytkowników forum;
g. Zawierające reklamy
h. Odbiegające od tematu dyskusji, nie związane z tematem wątku bądz traktujące ironicznie dany wątek.
Ponadto osoba umieszczająca powyższe treści powinna liczyć się z sankcjami.
i. Zawierające mocno kontrowersyjne wypowiedzi, z brakiem poczucia dobrego smaku i wyczucia.
j. Posty zawierające treść o działaniach niezgodnych z prawem, skierowanych przeciw majątkowi oraz dobrom osób trzecich, namawiające do oszustwa czy naginania prawa.
k. Posty napisane z rażącym brakiem poszanowania dla zasad ortografii i interpunkcji. Recydywa w tej kwestii będzie skutkowała przyznaniem ostrzeżenia.
l. Posty nie podlegające pod powyższe punkty podlegają indywidualnej ocenie moderatora/administratora.

W wątku tym obowiązuje bezwględne przestrzeganie powyższych zasad, niestosowanie się do nich będzie skutkować karteczkami, a nawet banem. Każde wycieczki osobiste nie będą tolerowane, jeśli chcesz coś napisać - przemyśl dwa razy i napisz.

Jeśli wątek i rozmowy tutaj prowadzone nie interesują Cię - nikt nie zmusza Cię do śledzenia wątku (po prostu olej wątek).

Wracając do meritum, ostatnio oglądałem to

Co myślicie o tym?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 21.lut.2016 16:43:05 
O widzisz Zarat jednak reanimowałeś tego trupa ;) Też nad tym myślałem,ale jakoś odpuściłem temat choć Buba ewidentnie dał nam pozwolonie na założenie tego wątku raz jeszcze. Ale dobrze się stało bo tematy drażliwe,ale wymiana myśli konieczna, nawet tych skrajnych.
I od razu zacząłeś z grubej rury widzę :peace: ruszyłeś temat,który budzi skrajne emocje tak samo jak kwestia Wałęsy znanego w innych kręgach jako bolek. Ostatnio poskutkowało to nerwicą palca u jednego z moderatorów i usunięciem ponad 100 stron interesujących postów,czasem mniej czasem bardziej,ale jednak... Apeluję w tym miejscu do moderatorów o pilnowanie kwestii regulaminowych,a nie światopoglądowych oczywiście jednocześnie zapraszając do dyskusji.

PostNapisane: 21.lut.2016 16:50:27 
Moderator

Reanimowałem, bo moim zdaniem są sprawy w Polsce wymagające rozmowy, a klubowicze AKP też ludzie i swój język mają :)

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 21.lut.2016 17:20:53 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Widzisz Zarat, są sprawy wymagające rozmowy, owszem. I dlatego powstają fora tematyczne - o gotowaniu, o malowaniu ścian, o budowaniu, o fotografii, o autach i o dupie Maryni. A skoro są tematyczne, to dlaczego na siłę pakujecie politykę w forum motoryzacyjne? Uważam, że formuła hyde parku również w założeniu ma dotyczyć samochodów, tym razem niekoniecznie audi.

Dodam, że z niesmakiem czytałem z początku skasowany wątek, a potem stwierdziłem, że nie warto w ogóle czytać. Służył tylko do tego, do czego służy polityka w PL - obie (bo więcej nie ma) strony konfliktu umacniają się na swoich pozycjach. Czy na prawdę warto?

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 21.lut.2016 17:32:08 
Moderator

Tak jak zaznaczyłem na wstępie, w wątku tym ma obowiązywać kultura wypowiedzi i REGULAMIN forum, rozmowy mają być merytoryczne i na poziomie. Mam nadzieję, że dzięki rozmowom pewne sprawy zostaną bliżej przytoczone i omówione i dzięki temu może będziemy bliżej prawdy. Jeżeli administracja nie życzy sobie tego wątku - proszę usunąć i zmienić stosownie Regulamin. Mi nie zależy na kłótniach i waśniach. Zależy mi na dojściu do prawdy, a czym bardziej zasób wiedzy bogatszy, tym bliżej prawdy jesteśmy.

Wypowiedź Korwina odnośnie Wałęsy:

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 21.lut.2016 17:43:18 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
rodzynek napisał(a):
Widzisz Zarat, są sprawy wymagające rozmowy, owszem. I dlatego powstają fora tematyczne - o dupie Maryni.

Dał byś mi link do tego forum ? :P

PostNapisane: 21.lut.2016 18:07:48 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Normalni ludzie nie grzebią w gównie i nie odnajdują w tym swojskich smaków.

PostNapisane: 21.lut.2016 19:41:57 
Użytkownik

Auto: A4B5
Dokładnie jak wyżej. To forum i klub motoryzacyjny,a nie polityczne szambo. BTW. Moderatorzy i Administratorzy nie powinni uginać się pod naciskiem pieniaczy tylko robić to co dla forum jest najlepsze.

PostNapisane: 21.lut.2016 20:00:54 
zybol napisał(a):
Dokładnie jak wyżej. To forum i klub motoryzacyjny,a nie polityczne szambo. BTW. Moderatorzy i Administratorzy nie powinni uginać się pod naciskiem pieniaczy tylko robić to co dla forum jest najlepsze.

Przedewszystkim powinni pilnować regulaminu...,a ten wątek tak samo jak i poprzedni (usunięty nerwową ręką moda) takowego nie naruszają.

Zarathustra napisał(a):
Jeżeli administracja nie życzy sobie tego wątku - proszę usunąć i zmienić stosownie Regulamin

też jest to jakieś rozwiązanie. Bo widzę,że znowu kubły pomyj się wylewają :/

PostNapisane: 21.lut.2016 20:06:25 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Zmieniać możecie sobie luźna ręką gacie a nie regulamin ...
"Kury szczać prowadzać"...

PostNapisane: 21.lut.2016 20:47:35 
Moderator

Zybol, nie podoba się wątek to nie czytaj, nikt przecież nie zmusza. Ja też np nie lubię wątków o kotłach czy sufitach LED.. nie czytam, nie mam potrzeby, nie podniecam się i tyle.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 21.lut.2016 21:03:36 
Użytkownik

Auto: A4B5
Pewnie masz rację ;) Dobra rada warta każdych pieniędzy.

PostNapisane: 21.lut.2016 21:34:07 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
Zmieniać możecie sobie luźna ręką gacie a nie regulamin ...
"Kury szczać prowadzać"...

?? wtf ??

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 21.lut.2016 21:47:15 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Kurde ten temat na 100% jest polityczny. Jakbym czytał opis obrad obecnego sejmu :D

hop hop hop... :D

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 21.lut.2016 22:45:14 
Użytkownik

Kiedy bolek wraca do kraju się tłumaczyć?

PostNapisane: 21.lut.2016 22:51:59 
Użytkownik

tak z ciekawości
co Ci to robi za różnice
to że koleś jest Bolkiem wiem od około 10 lat a może i dłużej
do czego Wy się tak napinacie ? Przecież to taki news jak to że papież jest katolikiem
a tu ogień jak w szopie po piorunie

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 21.lut.2016 23:05:42 
Użytkownik

http://www.radiozet.pl/Radio/Programy/G ... k-00016360

biedak się wstydzi jeździć , się spinam bo co on opowiada to mnie nerw szarpie.

PostNapisane: 21.lut.2016 23:08:20 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Ja akurat uważam jedno...był/jest bolkiem czy nie i tak w jakimś stopniu przyczynił się do zmian. Lepszych czy gorszych. I w sumie każdy z jego następców będzie pewnego rodzaju bolkiem.

Jesteśmy narodem, który nigdy nie będzie zadowolony z rządzących a dwa, że każda polityczna afera jest dla nas pożywką.

Za tydzień kto inny będzie na pierwszych stronach gazet.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 21.lut.2016 23:53:43 
Moderator

Sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje. Konsekwencje tego, że Wałesa współpracował z SB są o wiele bardziej daleko idące. To jest tylko wierzchołek góry lodowej, cały układ pookrągłostołowy przycznił się do:
1. Brak rozliczenia komunistów w III RP, a tym samych ulokowanie ich w intratnych interesach albo wysokie emeryturki i spokój za 50 lat komunizmu w PL
2. Brak lustracji, co spowodowało tzw. grę teczkami. Ciekaw jestem na jakie ustępstwa i jakie decyzje podejmował Wałęsa będąc u władzy - decyzje swoje, świadome, czy był szantażowany. Fakt ten tyczy się również reszty "elity". W takiej sytuacji trudno mi sobie wyobrazić rząd złożony z takich osób działający w imieniu RP i obywateli.
3. Nawiązując do pkt 1 - brak rozliczenia Kiszczaka za kopalnię Wujek i innych komunistów za zbrodnie na narodzie polskim.
4. Wscheobecna ignorancja i arogancja władzy wynikająca z pobudek jakimi kieruja się podchodząc do rządzenia Państwem.
5. Słabość Państwa:
- instytucjonalna
- sądownicza
- wykonawcza
- wywiadowcza
- gospodarcza

itp...

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 22.lut.2016 08:07:23 
Zarathustra napisał(a):
Sprawa nie jest taka prosta jak się wydaje. Konsekwencje tego, że Wałesa współpracował z SB są o wiele bardziej daleko idące. To jest tylko wierzchołek góry lodowej, cały układ pookrągłostołowy przycznił się do:
1. Brak rozliczenia komunistów w III RP, a tym samych ulokowanie ich w intratnych interesach albo wysokie emeryturki i spokój za 50 lat komunizmu w PL
2. Brak lustracji, co spowodowało tzw. grę teczkami. Ciekaw jestem na jakie ustępstwa i jakie decyzje podejmował Wałęsa będąc u władzy - decyzje swoje, świadome, czy był szantażowany. Fakt ten tyczy się również reszty "elity". W takiej sytuacji trudno mi sobie wyobrazić rząd złożony z takich osób działający w imieniu RP i obywateli.
3. Nawiązując do pkt 1 - brak rozliczenia Kiszczaka za kopalnię Wujek i innych komunistów za zbrodnie na narodzie polskim.
4. Wscheobecna ignorancja i arogancja władzy wynikająca z pobudek jakimi kieruja się podchodząc do rządzenia Państwem.
5. Słabość Państwa:
- instytucjonalna
- sądownicza
- wykonawcza
- wywiadowcza
- gospodarcza

itp...

dokładnie o to chodzi....

Dodałbym jeszcze (w kwestii kierunku przemian) kwestie zjazdu krajowego Solidarności z 1985 roku,podczas którego niezgodnie ze statutem została wybrana nowa rada krajowa. Z rady krajowej zostali wykluczeni wszyscy chcący rozliczyć komunę w sposób drastyczny (co byłoby w tamtym momencie jedynie słusznym rozwiązaniem) ; ze starej rady zostało 6 osób (z dziewięcdziesięciukilku). Zostali tam wepchnięci tzw, reformatorzy czyli zwolennicy miękkiego lądowania czerwonych mord w nowej "wolnej" Polsce. I ci,którzy traktowali ten ruch jako zagranie taktycznie,żeby później zrobić czystkę,ale jak sie póżniej okazało agentura w "wolnej" Polsce była tak silna,że sie nic nie dało zrobić...
Obalanie rządu Olszewskiego przez bolka i spółkę było takim momentem przełomowym,który to pogrzebał kwestię dekomunizacji chyba na wieki....

Buba napisał(a):
tak z ciekawości
co Ci to robi za różnice
to że koleś jest Bolkiem wiem od około 10 lat a może i dłużej
do czego Wy się tak napinacie ? Przecież to taki news jak to że papież jest katolikiem
a tu ogień jak w szopie po piorunie

Napinamy się bo to zmienia definitywnie spojrzenie na najnowszą historie Polski, a przynajmniej powinno. Fakt,że nie chodzi o to co teraz wyszło bo kto chciał to do takich wniosków mógł dojść wcześniej na podstawie innych publikacji jak mówiłeś,ale opór z jakim się to ujawnienie spotkało...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1