Słuchajcie jaja. Sprzedaję tą oto furę/
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/t ... sPreview=1Miałem nawet 2 telefony
Ale mam ok 5 wiadomości. Jeden oferował 12000i cały czas trzyma się tej ceny. (mail zaczyna się od afriauto) A wiem, że ciągną Toyoty w dobrym stanie do Afryki z Eu i Pl
Napisał też na whatsapp jakiś litewski numer z prośbą o więcej zdjęć
Ale mam ok 3 wiadomości, gdzie gość jest z Berlina i chciałby, żebym autem przyjechał do Poznania. Poprosiłem, żeby wpłacił 500zł na paliwo
Ma tylko gotówkę. Dostał odpowiedź negatywną.
Nie odpuszcza i tym razem chce auto do Słubić. On mi zapłaci za paliwo i za powrót. Zlałem typa:)
A teraz pisze do mnie na otomoto
"Witam proszę o kontakt Chcę kupić Państwa samochód"
Poniżej mój e-mail:
tomaszekaleksandramaria@gmail.comOdpisałem, bo czemu nie.
Proszę pytać co Pana interesuje
Jego odpowiedź:
Dziękuję bard I za odpowiedź. Jestem zainteresowany kupnem samochodu. Jak długo go posiadasz? Jaka jest ostatnia cena?
Moja: 16lat. Od 2008r
Cena jaka mnie interesuje obecnie to 15500
Jego: Cóż, jestem zadowolony z ceny. Chciałbym odbyć jazdę próbną, ale pracuję nad morzem jako inżynier morski. Nie będę mógł przyjechać na jazdę próbną. Upewnij się, że samochód jest w dobrym stanie. Chcę, abyś wiedział, że kupuję samochód na prezent urodzinowy dla mojego ojca.
Mój ojciec nie wie o tym samochodzie, to dla niego prezent niespodzianka.
Chciałbym zadzwonić i wyjaśnić wszystko przez telefon, ale ze względu na charakter mojej pracy korzystanie z telefonu nie jest tutaj dozwolone
Komunikujemy się tylko za pomocą komputera wysyłkowego
Zorganizowałem firmę odbiorczą, która odbierze przesyłkę po uzgodnieniu.
Proszę o podanie nazwiska i adresu, abym mógł wysłać je do firmy spedycyjnej w celu obliczenia kosztów odbioru
Czyli takie bzdury
Oczywiście mogę sobie z nimi pisać
Ale gdyby nie to, że wiem, że skupują Toyoty rózni ludzie żeby je zabrać na afrykę
to bym dawno to olał i nie zawracał tym sobie dupy
Jak myślicie, to Boty, wyłudzacze, czy potencjalni nabywcy. Nigdy, przy żadnym aucie nie miałem takich zapytań