.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 08:37:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 1350pln w plecy
PostNapisane: 17.cze.2002 21:02:27 
Użytkownik

tyle musiałem dzis wydać na ubezpieczenie. ale tu ciekawostka (przynajmniej dla ludzi z dużych miast)- tyle zapłaciłem za cały pakiet!!! 6.8% dla autek nawet 13 letnich, czyli takich jak moje. OC AC (z udziałem własnym wykupionym of corz) NW KR i niestety dodatkowo trzeba było ubezpieczyć (300pln) mieszkanie albo nieruchomość-bez tego wydałbym 1050. ale i tak sie cieszę, jak ktoś zainteresowany (raczej z Wawy-no chyba że tu czasem przyjeżdża albo chce sobie przyjechać) to dam namiary na mojego ubezpieczyciela. a! ten pakiecik daje CIGNA SA

Tytuł:
PostNapisane: 18.cze.2002 06:47:05 
Użytkownik

jeżeli chodzi o OC to nie ma problemu - należy wykupic tan gdzie najtaniej.

Jeżeli chodzi o AC, to sprawa szerokiego zakresu ubezpieczenia ryzyka nie konczy sie na radości z tego, że mogliśmy to kupić tak tanio od ubezpieczyciela gdyż:
1) NIe wiadomo czy U będzie wypłacalny,
2) Jak chętnie bedzie podchodził do wypłacenia ci ew. odszkodowania,
3) pojakim czasie wypłacają kase
4) inne kruczki, których nie jestem w stanie wymienic, bo nie wiem.

Nim nie dostaniesz kasy do reki z ew. odszkodowania to nie ma sie co cieszyc z dobrego AC.

PS. PZU (tylko PZU na rynku), wprawdzie nie w ubezp. aut), wymyśliło, że jak wykupisz ubezpieczenie kosztów leczenia za granicą, i zachorujesz na chorobę przewlekła za granicą - nie zwraca kosztów leczenia. (Kto o tym wie kupując ubezp??? mysle ze jakies 10% ludzi, moze mniej).

A czym jest choroba przewlekła?? Np jak masz kamienie w nerach lub w woreczku i dostaniesz atak - zapomnij o zwrocie kosztów. NIe mówią o zawale itp (chodzi o to ze ta choroba "narasta w jakims dłuższym czsie"

Tytuł:
PostNapisane: 18.cze.2002 07:32:28 
Użytkownik

cigna: wydaje mi sie ze sa wyplacalni, akcjonariuszem jest towarzystwo z uesa, zapytam sie jeszcze paru osob ktore zajmuja sie ubezpieczeniami

a o pzu to chcialbym jak najszybciej zapomniec,
pzu=wkurwiamy miliony polakow

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1