.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 04:42:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przyciemniane szyby
PostNapisane: 26.sie.2002 11:10:45 
Użytkownik

Moda na przyciemniane szyby trwa...Ale pozostaje (przynajmniej dla mnie) niewyjasniona jedna kwestia.Bo fakt,ze musi byc atest czy tam certyfikat jest niezaprzeczalny.A jak wyglada sprawa przyciemniania szyb z przodu???Dochodza mnie glosy,ze jest to zabronione i niebiescy sie czepiaja.Z drugiej strony czesto widuje auta z przyciemnionym kompletem szyb (oprocz przedniej rzecz jasna)
Wiec?
Ktos ma jakies wiadomosci na ten temat?:))

Pzdrw
Neme

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2002 12:40:59 
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo to wg. Prawa o ruchu drogowym mozna przyciemnic szyby z przodu folią o orzepuszczalności swiatła wiekszej niż 70 %.Niebiescy się czepiają ale tak naprawdę to nie mogą tego sprawdzić, zabierają jednak dowody i trzeba robić nowy przegląd.Podobno zdarzają się też idioci którzy zdzierają folię.W polsce chyba tylko w kilku miejscach mają przyrządy do badania przepuszczalności światła - ekspertyzy są prawdopodobnie zajebiście drogie, nawet nie wiem czy je robią.Tyle wiem.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 26.sie.2002 14:07:21 
Użytkownik

ja jezdze juz z takimi szybkami od 3 lat i nikt sie nie czepia .. inna sprawa zw we wrocku psy sa ogolnie ok i nie dopierdalaja sie do takich pierdol !!!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1