.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 00:52:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy ktos sie na tym zna?
PostNapisane: 24.wrz.2002 12:50:07 
Użytkownik

Witam serdecznie szanowne grono AUDIPOSIADACZY i nie tylko.
Mam problemy rozwiazywalne pewnie na forum.

1. Posiadam dwa pieciocylindrowe silniki WC -2.1 oraz JS 2.0 od Audi . NIe moge doszukac sie parametrow wala rozrzadu silnika JS.Chodzi mi o katy otwarcia ktore w WC wynosza :OZW przed DMP-40, ZZW po GMP-10, OZD przed GMP-0, ZZD po DMP-51.Daje to katy otwarcia odpowiednio 230 i 231 stopni. Ztym walkiem silnik ma ok. 63PS z litra.Jego wada (lub zaleta zaleznie od przelozen) jest moment az przy 4800RPM gdzie JS ma ok 57PS z litra ,ale moment juz przy 3200RPM

2. Czy orientuje sie ktos czy skok tloka w R5 regulowany jest tylko walem czy takze (w co raczej nie wierze) dlugoscia korbowodu? I powstaje pytanie czy waly te sa kompatybilne z innymi blokami?

3. Ztego co moglem sie zorientowac przekazanie momentu na osie w QUATTRO 84' jest ok. 60p/40t. Czy slyszal ktos o modyfikacjach zmierzajacych do wyrownania stosunku p/t lub nawet zamianie (Sierra cossword miala 40p/60t)

4. Czy stopien sprezania 11.5 to graniczny stopien dla komercyjnego paliwa98 ? Moze ktos modyfikowal glowice R5 10V (oczywiste inne silniki z dwoma zaworami na gar dzialaja na tej samej zasadzie) i chcialbypodzielic sie wiadomosciami (moze faktyczne cisnienie cylindra mierzone przy maksymalnym otwarciu przepustnicy ,no wiecie o co chodzi ,cisnieniomierz
wkrecony zamiast swiecy) Wiadomo ze lepiej wiedziec niz zepsuc pare glowic.

Mam tysiace pytan ale na tym zakoncze majac nadzieje na dyskusje.

Pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1