.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 10:24:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmieniłem żarówki...
PostNapisane: 19.gru.2002 08:13:54 
Użytkownik

świateł mijania na Super Xenon Blue. Efekt jest zajebisty. Jednak jakie było moje zdziwienie gdy po wyciągnięciu starych żarówek okazało sie, że jedna jest 55/60W a druga 140/100W. Z tym ze ta mocniejsza miała wyraźnie nadtopione wszelki elementy plastikowe. Więc instalka w Audi wytrzyma takie żarówki. tylko teraz na nowych żarówkach ta lampa świeci troche gorzej. Różnica mała ale dla wprawnego oka zauważalna. Czy można tę lampę jakoś zregenerować czy coś?

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 08:43:56 
Użytkownik

Co do regeneracji lamp to tez mam problem. Jakims cudem woda dostala sie do lamp i dolne plaszczyzny odblaskow troche przestaly swiecic. Czy mozna dokupic same odblaski? A moze da sie zregenerowac? Help :(

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 08:47:51 
Użytkownik

mozna kupic same lustra a jak ktos nie ma zbyt duzo kasy to za 150 - 200 pln mozna kupic na gieldzie kompletny reflektor .. koszt samego lustra w ASO to okolo 250-300 pln za sztuke

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 10:17:14 
Użytkownik

Dzieki :) Chyba odwiedze Slomczyn w tej kwestii. Tylko po doswiadczeniach ze znikajacymi halogenami i migaczami mam opory przed kupowaniem uzywanych lamp do Audi. A moze sa jakies zamienniki?

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 11:14:07 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
ja niedawno zalozylem osram silverstary i jestem bardzo zadowolony!!!
swieca znacznie jasniej i bialutko a i cena przystepna (okolo 48 pln za 2 szt)

fajnie swieca tez osram blue (kolega ma u siebie w civiku) - delikatny odcien blekitu i super jasne ale sa 2 x drozsze od silverstarow - efekt psuja tylko zotto swiecace postojowki ale po ich wymianie bedzie cool (blue) :grin:

a philipsy sa przereklamowane i ich zywotnosc jest krotsza

Tytuł: Re: Zmieniłem żarówki...
PostNapisane: 19.gru.2002 12:07:33 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
Jednak jakie było moje zdziwienie gdy po wyciągnięciu starych żarówek okazało sie, że jedna jest 55/60W a druga 140/100W. Z tym ze ta mocniejsza miała wyraźnie nadtopione wszelki elementy plastikowe.

w takim razie mniemam, ze do audi B4 muszą być 55/60W....

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 15:16:35 
Użytkownik

:-D Tylko na takie ,czyli 55/60, pozwalaja przepisy do wszystkich samochodow osobowych w Polsce

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 15:45:31 
Użytkownik

bilo napisał(a):
:-D Tylko na takie ,czyli 55/60, pozwalaja przepisy do wszystkich samochodow osobowych w Polsce

człowiek sie uczy do końca życia 8-)

PostNapisane: 19.gru.2002 18:42:07 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
świateł mijania na Super Xenon Blue. Efekt jest zajebisty. Jednak jakie było moje zdziwienie gdy po wyciągnięciu starych żarówek okazało sie, że jedna jest 55/60W a druga 140/100W. Z tym ze ta mocniejsza miała wyraźnie nadtopione wszelki elementy plastikowe. Więc instalka w Audi wytrzyma takie żarówki. tylko teraz na nowych żarówkach ta lampa świeci troche gorzej. Różnica mała ale dla wprawnego oka zauważalna. Czy można tę lampę jakoś zregenerować czy coś?

Kompletny reflektor(nówka ale podróba!!) Kosztuje na giełdzie w Gliwicach 120ZŁ

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 20:12:30 
Użytkownik

W Bytomiu jest ( albo była, lecz niedawno widziałem jeszcze szyld ) zakłąd regenerujący reflektory. Nakłądają nowe takie sreberko ( wygląda jak oryginał, daja pewnie gwarancję.

PostNapisane: 19.gru.2002 21:50:04 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
świateł mijania na Super Xenon Blue. Efekt jest zajebisty.

Witam !
Te zarowkeczki to H4 czy H7 ?
i gdzie mozna je kupic ? i jaka cena ?
Pozdrawiam MichalK

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2002 23:39:00 
Użytkownik

tomecz napisał(a):
człowiek sie uczy do końca życia 8-)

:D tak to juz jest 8-) Pozdrowka

PostNapisane: 19.gru.2002 23:48:19 
Użytkownik

MichalK napisał(a):
wowo77 napisał(a):
świateł mijania na Super Xenon Blue. Efekt jest zajebisty.

Witam !
Te zarowkeczki to H4 czy H7 ?
i gdzie mozna je kupic ? i jaka cena ?
Pozdrawiam MichalK

MichalK, udalo sie dobrze sprzedac Imprezke? Co szykuje sie nastepne? Nie kojarzysz mnie pewnie ale moze skojarzysz - na forum subaru.xcom.pl bywalem jako RooX - impreza gt po Cugowskim.

Pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 00:03:20 
Użytkownik

Lokalizacja: ReZaCzOLeNd ReZaCzUfKa-juz BRYKA wiec bierzcie i ssajcie z niej wszystcy :)p
Bilu napisał(a):
ja niedawno zalozylem osram silverstary i jestem bardzo zadowolony!!!
swieca znacznie jasniej i bialutko a i cena przystepna (okolo 48 pln za 2 szt)

fajnie swieca tez osram blue (kolega ma u siebie w civiku) - delikatny odcien blekitu i super jasne ale sa 2 x drozsze od silverstarow - efekt psuja tylko zotto swiecace postojowki ale po ich wymianie bedzie cool (blue) :grin:

a philipsy sa przereklamowane i ich zywotnosc jest krotsza

.............jaaaaaaaaaaaaaaaaaa SILVERSTAR RULLEZZZZZZZZZZ :grin: :grin: :grin: :grin:

ps. ja jusz nawet zmienilem postojuweczki w reflektorach i w halogensach na OSRAM-owskie no i teras to siem zupelnie jusz nie rozni....cena kpl. postojufeczek to - 15 zl

PostNapisane: 20.gru.2002 00:12:57 
Użytkownik

Cytuj:
MichalK, udalo sie dobrze sprzedac Imprezke? Co szykuje sie nastepne? Nie kojarzysz mnie pewnie ale moze skojarzysz - na forum subaru.xcom.pl bywalem jako RooX - impreza gt po Cugowskim.

Pozdrawiam
Maciek

Usznowanko !
oczywiscie ze kojarze :D
Milo Cie tu widziec....przygnalo mnie tu, bo kolejne Autko to bedzie Audi A3 1.9 Tdi...zamowione juz i czekam.....jeszcze jakis tydzien czasu :-P
Subaru sprzedalem za 110 kpln
ani malo ani duzo....w sam raz...chcialem sprzedac w miare szybko, wiec dalem przyzwoita cene.
Autko sprzedalem w niedziele i juz w poniedzialek znalazlem sie w salonie Audi i meczylem sprzedawce milionami pytan......wynegocjowamel IMO dobra cene i wyszabrowalem troche dodatkowego wyposazenia :-D :-D
Czy bede zadowolony, to sie okaze...miejmy nadzieje ze tak...juz sama perspektywa robienia wiekszej ilosci kilometrow na baku niz 400 nastraja mnie optymistycznie :-D :-D
Pozdrawiam Serdecznie MichalK

Obrazek

PostNapisane: 20.gru.2002 00:15:24 
Użytkownik

MichalK napisał(a):
Cytuj:

Pozdrawiam
Maciek

ZAPOMNIALEM DODAC.......masz auto moich marzen !
Śliczna maszynka !.... :-P
Pozdrawiam MichalK

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 00:50:25 
Użytkownik

Dzieki za komplement dla eReSa! Gratuluje zakupu A3 - to tez bardzo wdzieczne autko, a znajac Twoje wczesniejsze pomysly na przerobki pewnie nie bedzie za dlugo wygladalo na seryjne. Wybrales 3 czy 5 drzwiowe? CIekawe jak bedzesz odczuwal roznice w osiagach przesiadajac sie z Imprezy do nieco wolniejszego samochodu.. choc powiem Ci ze chyba fajnie byloby troche pojezdzic samochodem w ktorym wskazowka stanu paliwa nie zjezdza w dol prawie tak szybko jak wskazowka predkosci pnie sie w gore a tak czasem jest niestety. Chociaz i tak RS milo mnie pod wzgledem zuzycia zaskoczyl bo pali mniej niz tamto subaru... w sumie bez szalenstw ale tez nie za bardzo powoli polyka mi teraz okolo 14l na 100 km... podczas gdy subaru ciagle oscylowalo w okolicy 20l...

Tak czy inaczej mysle ze bedziesz z Audi zadowolony.... ja zawsze lubilem audi i chyba po prostu parafrazujac Gombrowicza "Audi wielkim samochodem jest!"... heh i tyle :)

Pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 08:15:52 
Użytkownik

Te zaróweczki to H4.

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2002 17:43:27 
Użytkownik

Sql napisał(a):
Dzieki za komplement dla eReSa! Gratuluje zakupu A3 - to tez bardzo wdzieczne autko, a znajac Twoje wczesniejsze pomysly na przerobki pewnie nie bedzie za dlugo wygladalo na seryjne.

Powiem tak....tuning mi troche przeszdl i jestem wrecz spragniony wygody i ciszy. Ciszy pewnie bede mial, bo zaden tlumik koncowy do Tdi nie ma sensu...tak przynajmniej sie dowiedzialme w sieci...ale nawet jezeli cos mailby deac, to i tak bym nie wymienial.
Co do wygladu, to moze grill, ale tez nie wiem czy napewno.....chce sie wpmieszac w tlum i nie rzucac w oczy :-P

Cytuj:
Wybrales 3 czy 5 drzwiowe? CIekawe jak bedzesz odczuwal roznice w osiagach przesiadajac sie z Imprezy do nieco wolniejszego samochodu.. choc powiem Ci ze chyba fajnie byloby troche pojezdzic samochodem w ktorym wskazowka stanu paliwa nie zjezdza w dol prawie tak szybko jak wskazowka predkosci pnie sie w gore a tak czasem jest niestety.

wybralem wersje 5-cio drzwiowa, ze wzgledow rodzinnych.
Po prostu wersja 3d nie ma jak dla amnie racji bytu, mimo ze bardziej mi sie podoba, bo ma agresywniejsza linie. :)
Co do wlasciwosci jezdnych, to na pewno bedzi mi brakowalo 4x4, ale poceszal sie bede niskim zuzyciem paliwa i komfortem podrozowania.
Wreszcie wyjazdy za granice nie beda finansowo mnie bolec :-P
0-100 km/h nie jest dla mnie wazne, bo zadko z teg i tak korzystalem....duzo wazniejsza jest elastycznosc i pod tym wzgledem Tdi 130 KM chyba wypada lepiej niz WRX :-D

Cytuj:
Chociaz i tak RS milo mnie pod wzgledem zuzycia zaskoczyl bo pali mniej niz tamto subaru... w sumie bez szalenstw ale tez nie za bardzo powoli polyka mi teraz okolo 14l na 100 km... podczas gdy subaru ciagle oscylowalo w okolicy 20l...

jak na 420 KM to 14 litrow nie jest duza wartoscia.
A co do Imprezy, to rzeczywiscie strasznie duzo Ci palila.
masz ja nadal czy rowniez sprzedales ?

Cytuj:
Tak czy inaczej mysle ze bedziesz z Audi zadowolony.... ja zawsze lubilem audi i chyba po prostu parafrazujac Gombrowicza "Audi wielkim samochodem jest!"... heh i tyle :)

tez mam nadzieje ze bede zadowolony...BA...nawet nie przyjmuje do siebie mysli, ze moge nie byc zadowolony :-D :-D
Mnie z koleji zawsze sie Audi podobaly...nie jezdzilem nigdy zadnym niemieckim samochodem...wiec ciezko mi oceniac...czas pokaze

Cytuj:
Pozdrawiam
Maciek

Ja rowniez pozdrawiam serdecznie 8-)
MichalK

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1