.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.lut.2025 14:58:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: zegary
PostNapisane: 26.lut.2003 09:59:56 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
W poprzedniej kupecie maiłem białe nakładki na zegary. I tak prędkościomierz oszukiwał o około 25km/h, błędne wskazania temperatury silnika a przy tym wskaźnik paliwka też oszukiwał. Ogólnie było do bani i tylko ładnie to wyglądało. Oznaczenia poziomu paliwa miałem takie jak piszesz, ale wszystko ładnie się podswietlało.

wowo77 dlaczego predkosciomierz oszukiwal 25km/h i wskaznik temp. i paliwa, cyferki na nakladkach musialy sie nie zgrywac z orgilalnymi chyba ?? podobno moje maja sie dokladnie zgadzac ale teraz to juz niczego nie jestem pewnien :P
teraz to juz chyba sie nie zdecyduje na zalozenie tych nakladek
dzieki i pozdrawiam

Tytuł: nakladki na zegary
PostNapisane: 04.mar.2003 17:35:57 
Użytkownik

Zalozylem te nakladki i z reka na sercu radze wszystkim ktorzy ich nie maja a chca miec ZREZYGNUJCIE Z ZAMIARU MONTOWANIA NAKLADEK!!! normalnie masakra, kompletne dno, kicha, chala itd. Kiery nie musialem zdejmowac (jednak) ten plastik zdejmuje sie do gory, odkrecilem twa wkrety i polke pod kierownica, wypchnelem licznik i pojawil sie pierwszy problem zabezpieczenia tych wtyczek z tylu (ale to male piffo) po uporaniu sie z tymi wtyczkami zegarki wzielem do domciu i powoli zaczelem demontowac. Nakladki byly wrecz nie mozliwe do naklejenia z zachowaniem zgodnosci z orginalami. Wogole trzeba sie niezle napocic zeby bez zdejmowania wkazowek zrobic taki zabieg. Wynikiem przyklejenia (trwalo to conajmniej 3godz) bylo 40% sciemnienie podswietlenia (kolor wskazowek na nakladkach byl czerwony niby wedlug tego co mi mowili tam gdzie je kupilem wlasnie czerwone literki mialy spowodowac brak widocznych zmian w podswietleniu ) niestety bylo inaczej :( kompletna kaszanka nakladki trzeba bylo poprzecinac w pewnych miejscach (po przyklejeniu wygladalo strasznie ) w efekcie tego musialem szybko zrywac te nakladki ktore mialy taki mocny klej ze dopiero dzisiaj rano skonczylem je usuwac z tarcz :bardzozly: Co najgorsze pojawily sie male problemy typu cos sie nie podswietla, cos nie dziala, cos niewskazuje itp. naszczescie juz sie z tym uporalem. Niepolecam nikomu takiego zabiegu http://strony.wp.pl/wp/torghny/zegary.htm a tu kupilem te nakladki. Sorki ze tak obszernie napisalem ale to i tak czesc tego co ja przezylem :oko: pozdrowionka (tarcze audi i podswietlenie jest naprawde wystarczajaco dobre i nikomu nie doradzem modyfikacji z nimi zwiazanych )[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2003 17:39:08 
Użytkownik

MAXI, myślę że Twój problem polega na tym że nie kupiłeś nowych tarcz tylko nadkładki. Nie wiem jak by to wyglądało z nowymi tarczami ale napewno byś miał mniej roboty.

Mam namiar na tarcze za 100zł do Audi.

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł: tarcze
PostNapisane: 04.mar.2003 18:03:37 
Użytkownik

DeS napisał(a):
MAXI, myślę że Twój problem polega na tym że nie kupiłeś nowych tarcz tylko nadkładki. Nie wiem jak by to wyglądało z nowymi tarczami ale napewno byś miał mniej roboty.

Mam namiar na tarcze za 100zł do Audi.

Terz tak mysle - lepiej pozno niz wcale :lol:
DeS jak bys mogl to zapodaj te namiary morze sie zdecyduje, tylko te wkazowki :( (z predkosciomierza i obotomierza to chyba sa klejone jakos bo siedza twardo )

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2003 18:08:31 
Użytkownik

http://www.x-tuning.pl/

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 01:20:40 
Użytkownik

Jezeli chodzi o wskazowki to: nakladene sa na igielke wychodzaca z glebi zegara, to czarne co widac to okragla nakladka. Pod spodem tej nakladki jest trojkatna plaszczyzna wskazowki. Nakladka mocowana jest na 3 wciski (rogi tego trojkata), a wskazowki na tej igielce to chyba sa czyms posmarowane (jakis klej) zeby Polacy nie rozebrali > :grin: :lol: :-P
Najlepszy sposob na zdjecie wskazowek to tak jak pisali wczesniej, dwa male srubokreciki i zrobic z nich dzwignie, tylko wlozyc je pod dwa boki tego "trojkata" pod czarna nakladka.
Dobra rada: najpierw cos dokladnie obejrzyj zanim zaczniesz dzialac.
Pozdrawiam, UFOtm

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 09:44:48 
Użytkownik

dodam jeszcze info o zdejmowaniu wskazowek. ja najpierw pomoglem sobie wykonujac wskazowkami kilka obrotow (zeby tan klej troche puscil) a puzniej zastosowalem wlasnie te dwa srubokrety.

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 10:46:16 
Użytkownik

Prędkosciomierz przekłamywał bo był wyskalowany do 280km/h. Co do paliwka i temperatury to nie wiem czemu tak sie działo. Podziałki były ok i podświetlenie też.

Tytuł: biale zegary
PostNapisane: 05.mar.2003 11:37:04 
Użytkownik

Dzieki chlopaki za rady> teraz zanim cosik zaczne kombinowac napewno dwa razy pomysle (bez zadnych napalow i szybkiej roboty) nie mniej jednak chyba sie skusze na te biale tarcze za 100pln cena rozsadna tylko nie wiem jakie wykonanie i czy po kupieniu bialych tarcz z czerwonym podswietleniem po zalozeniu nie okaze sie ze to kolor rozowy albo pomaranczowy zamiast orginalnej czerwieni :oko:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1