.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 22:32:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: luzy w lozyskach
PostNapisane: 02.mar.2003 08:12:31 
Użytkownik

mam pytanko mam juz 2 c4 i w tylnych kolach czuje lekkie luzy na lozyskach jezeli ja skorygoje i dociagne to zaraz zaczynaja szumiec czy ktos sie z tym spodkal moze jakies specjalne lozyska?jeszcze jedno nie mam podswietlenia w wlaczniku daszku na windzie tam jest dyoda czy zarowka?

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2003 09:46:25 
Użytkownik

zeby zlikwidowac znaczne luzy z tylu trzebs na podniesionym samochodzie dociagnac srube piasty do oporu , sprobowac czy sa opory przy swobodnym obracaniu kola, jezeli nie ma i nie ma luzow bocznych to nalezy dociagnac do momentu kiedy opory toczenia sie pojawia , a nastepnie popuscic cwierc obrotu i sprawdzic czy nie pojawily sie luzy ... sadzac po tym co piszesz ze po dociagnieciu lozyska szumia to albo za mocno dociagales albo lozyska sa juz wyekspolatowane ... tak czy inaczej , jezeli to co napisalem nie pomoze to lozyska musisz wymienic .... a co do przycisku to powinien byc podswietlany dioda

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2003 10:02:16 
Użytkownik

dzieki za rade a lozyska lepiej kupic orginalne czy podrobki?

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2003 10:26:11 
Użytkownik

nie ma znaczenia jakie kupisz , jedynie tak jak w samochodach w lozyskach tez sa firmy lepsze i gorsze , niemniej jednak roznica nie bedzie przez ciebie odczuwalna od razu ... jedynie moze to byc roznica ze na jednych zrobisz 100 tys km a na drugich 90 tys km ... a bierz pod uwage to ze i jedne i drugie kosztuja cos kolo 30-40 pln za lozysko ... czy nawet mniej ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2003 15:43:16 
Użytkownik

Ja słyszałem ze luzy na tylnych kołach w audikach to jest wada fabrzyczna. Sam takowe posiadam.

Audi 80 B3 1.8 + LPG

Tytuł: Re: luzy w lozyskach
PostNapisane: 07.mar.2003 15:51:59 
Użytkownik

Taxi Bartek^^ napisał(a):
mam pytanko mam juz 2 c4 i w tylnych kolach czuje lekkie luzy na lozyskach jezeli ja skorygoje i dociagne to zaraz zaczynaja szumiec czy ktos sie z tym spodkal moze jakies specjalne lozyska?jeszcze jedno nie mam podswietlenia w wlaczniku daszku na windzie tam jest dyoda czy zarowka?
ja miałem cos takiego u siebie i skończyło się na wymianie łożyska. jak trzeszczy to znaczy, że to już najwyższy czas.

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2003 21:24:44 
Użytkownik

Karzełek B3 napisał(a):
Ja słyszałem ze luzy na tylnych kołach w audikach to jest wada fabrzyczna. Sam takowe posiadam.

to zadnba wada fabryczna ... poprostu w Audi z napedem na przednia os tam gdzie z tylu jest belka sa lozyska ktore musza miec minimalny luz zeby poprawnie pracowaly ... nie pamietam jak sie ten typ lozysk nazywa ale sa to lozyska skladajace sie z dwoch czesci

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1