.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 02:48:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 13:56:32 
Użytkownik

Kajman napisał(a):
Hmmm...np supra powyzej 450KM lepiej chodzi w automacie :P

Pewnie dlatego, że jest ją łatwiej opanować. Ale to "ty" masz miec pełną kontrole na autem.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 14:14:00 
Użytkownik

Rogal - ile kilosow zrobiłeś automatem???

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 14:20:27 
Użytkownik

Mam taka mala propozycje - jako ze jest wielu chetnych - moze by Hans rzucil fachowym okiem na to S4? Wiedzielibysmy czy sie warto napalac.
Hans, mozna Cie prosic o takowa przysluge?

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 14:46:20 
Użytkownik

Ataman: rozumiem Cie w 200% nie w 400%. Wszystko ładnie pieknie ale ja Ci tego nie pokaże bo w B4TDi nie da się tego zrobic. Ale może spotkamy się w Modlinie 31 i może bedzie mój kolega Saxo VTS. On Cie przewiezie i pokaże co można zrobić manualem ale w mocnej benzynie.

Przykład 1: dojezdzasz do zakretu z prędkością bardzo duzą ok 200
km/h. Biegami przez płynną redukcję z uzyciem
techniki "między gazów" redukujesz biegi zbijając tą predkość
o połowe szybciej.

Przykład 2: jedziesz po dobrym/wąskim łuku autem 16V na drugim biegu
z predkoscią xx z obrotami 3000. Nagle z miedzygazem
przełaczasz na jedynke i płynne auto wkreca się na 5500-
6000 obr i dalej przyspiesza o wiele dynamiczniej. Automatem
nie zrobisz tego tak szybko i nie bedziesz miał "tego czucia
sprzegła" jakie jest w manualu.

Zobacz jak wielu gości nawet w profesjonalnych rajdach wyjeżdza z zakretu na zawysokim biegu. Przykładów jest tysiace i nikt mi nie powie że do zasówania po zakretach !!!!! raz wąski łuk, raz zacieśniający automat jest lepszy od manuala.

Automat jest dobry do jazdy na wprost, automat jest super na miasto i automat jest wogóle super wynalazkiem ale wszystko ma swoje miejsce !!!!.

I na koniec wiem co to jest automat i wiem ze on sa redukuje biegi ale zupełnie nijak to się ma do hamowania biegami w manualu.
Dlatego potwierdza się moja teoria a oto przykład w wyscigach na wprost czyli np. Modlin wygrywają automaty. Rajdy samochodowe tlko skrzynie manualne.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 14:53:51 
Użytkownik

OK - ale ja nic nie mówiłem o manualu :-? nie rozumiem więc Twojego wywodu.
Zauważyłem jedynie, że wypowiadasz się o automacie, choć się na nim nie znasz. A świadczy o tym fakt, że nie wiesz o hamowaniu biegami w automacie - a nie mam tego samoczynnego hamowania na mysli, tylko zamierzone.
Moja propozycja - pojeździj - powiedzmy rok, a nie tak jak ja 10 lat - automatem, a potem mozemy podyskutować - ale o automacie, a nie o manualu, bo ja nie mam nic do manuala.

Jeszcze jedno - ja nie szukam samochodu do rajdów ( bo takie przypadki opisujesz ).
200 w zakręt - często to robicie na drogach ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:00:09 
Użytkownik

jak dla mnie to nie ma sie o co spierac, bo jest tak:

rajdy i wyscigi nie po prostej - manual
wyscigi po prostej mocnym autem - automat

samochod do jazdy w miare cywilnej - wedle upodoban

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:09:59 
Użytkownik

Ale ja nie mam nic do automatu!!!!. Umówmy się tak, jak tylko dotre do modlina z kumplem to ty zafundujesz mi szybką !!!! jazde automatem a on tobie szybką manualem. Bo przypomne Ci, że rozmowa nie jest o tym która skrzynia jest lepsza (bo obie są stworzone do innych zastosowań) TYLKO KTÓRA JEST ADEKWATNA DO SZYBKIEGO SAMOCHODU KTÓRYM TRZEBA SIĘ PORUSZAĆ DO PRZODU, TYŁU i NA BOKI !!!!!!

Oby się tylko kulega zgodził i miał czas. Ale mysle, że jeżeli nie teraz w modlinie to na najbliższym spocie - moze bedzie gdzieś w okolicach Warszawy.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:11:21 
Użytkownik

xxlobo napisał(a):
jak dla mnie to nie ma sie o co spierac, bo jest tak:

rajdy i wyscigi nie po prostej - manual
wyscigi po prostej mocnym autem - automat

samochod do jazdy w miare cywilnej - wedle upodoban

100% racji. Ja też bym chciał mocnego dizla z automatem na miasto.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:18:12 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):
OK - ale ja nic nie mówiłem o manualu :-? nie rozumiem więc Twojego wywodu.
Zauważyłem jedynie, że wypowiadasz się o automacie, choć się na nim nie znasz. A świadczy o tym fakt, że nie wiesz o hamowaniu biegami w automacie - a nie mam tego samoczynnego hamowania na mysli, tylko zamierzone.
Moja propozycja - pojeździj - powiedzmy rok, a nie tak jak ja 10 lat - automatem, a potem mozemy podyskutować - ale o automacie, a nie o manualu, bo ja nie mam nic do manuala.

Jeszcze jedno - ja nie szukam samochodu do rajdów ( bo takie przypadki opisujesz ).

Ataman: zaczynasz mnie :bardzozly: , wczytaj się dokładnie co napisałem a potem się śmiej. Ja napisałem o dojeźdzaniu do zakrętu i szybkim zbiciu predkości przed nim. A ty z takimi komentarzami "200 w zakret - czesto to robicie na drogach?" poprostu się ośmieszasz i robisz z siebie osobe nie wiarygodną. Zaczynasz powazną rozmowe czy rozbijasz to w żart i robisz sobie kawały z braku argumentów ?????? badz faktu że palnąłeś głupote. Tak samo tekst, że nie szukasz samochodu do rajdów !!!!! jakich rajdów !!!!!!!! czy ty tylko czerpiesz przyjemność z tego ze szybko ruszysz ???? a gdzie płynna technika jazdy na wprost i poruszania się w zakretach ??????, takie umiejetności mogą się przydać w każdej chwili na drodze!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:49:20 
Użytkownik

Rogal1 napisał(a):
... Ale w aucie typowo sportowym automat ?? ...

A potem piszesz :
"Ale ja nie mam nic do automatu!!!!"

sorki, ale w Modlinie nie będę, ale nie musisz mnie naprawdę przekonywać co do walorów manuala (NALEGAM)- bo ja nie o tym piszę. Nigdzie nie napisałem nic o manualu, więc nie o tym mowa.
Z Twych dwóch powyższych cytatów wynika, ze powoli spuszczasz z tonu.
Nie wkurzaj się, bo po to rozmawiamy, aby wymienić poglady, a nie po to aby się pokłócić. Ja z prędkością 200 nie zblizam się do zakretów - jakoś nie mam szczęścia w warunkach drogowych mieć takiej sposobności. Więc takie argumenty nie przemawiaja do mojej wyobraźni - płytkiej zresztą. Pozatem do mojego użytkowania samochodu idealny właśnie jest automat - choć Ty "tego nie widzisz". Pamiętaj - nie kazdy jest mistrzem kierownicy i nie kazdy sobie radzi z manualem. Ja właśnie dlatego wolę jeździć automatem. zadowolony?? :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 15:51:54 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
obaj jestescie turbognojkami wiec sie nie kloccie o jakies skrzynki :-P

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2003 18:12:15 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):

Czesto :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2003 07:33:42 
Użytkownik

często.

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2003 08:16:01 
Użytkownik

Ataman: o zblizaniu się do zakrętu czyli o chwili w której jedziesz jeszcze po prostej !!!!!! i przygotowujesz samochód co do prędkości i ustawienia do pokonania zakretu. Do WEJŚCIA W ZAKRĘT !!!!!. Patrz juz chyba drugi czy trzeci raz pisze Ci, że chodzi o moment w którym jedziesz jeszcze po prostej - ciekawe czy już teraz to zrozumiesz czy nadal bedziesz zadawał pytania typy "200 w zakręcie itp.....". Czy to jest 200 czy 100 bo ważne jest tu jak blisko tego zakretu już jesteś. Napewno nie raz byłeś zablisko zakretu a z zadużą prekdkością !!!. I wtedy pomagaja "takie techniki" z uzyciem skrzyni manualnej. A co do mojej :bardzozly: to nie spuszczam z tonu. Poprostu nie rozumiem takich gadek, myslałem że można z toba pogadać normalnie a ty jesteś zapatrzony w te automaty niemiłosiernie. Bądz sobie...........

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2003 08:40:14 
Użytkownik

siakis menty ten temat ... mialo bys ze ktos chce sprzedac co de facto powinno wyladowac w topicu u gory a zrobil sie topic z wycieczkami personalnymi .... oj chlopaki ... nie rozrabiac :-D :-P

Tytuł:
PostNapisane: 16.maja.2003 15:14:48 
Użytkownik

Wolnosć słowa jest - to gadamy.
@Rogal:
zauważ tylko, że piszesz ciągle o manualu, a wyjsciowo napisałeś o automacie "jakoś tego nie widze". Ja się ustosunkowuję jedynie do automatu, dlatego nie rozumiem co chcesz osiągnać pisząc o manualach. Jesli nie widzisz automata w S4 - opisz swoje wrazenia z jeżdżenia takim lub podobnym autkiem. Ja tak mocnym automatem jeszcze nie jeździłem, więc przypuszczam, że bedzie super, bo na automatach się - hmm, powiedzmy, ze orientuje.

ps. juz niedawno było, ze ktos się wypowiadał na temat, który jest mu zupełnie obcy. Widzę, ze Ty też do tego zmierzasz.
Pozdrawiam. :)

Tytuł: Re: Czy ktos szuka Audi S4 2.2T20v?
PostNapisane: 17.maja.2003 20:11:10 
Użytkownik

Kajman napisał(a):
Bo jest takie w Bydzi na sprzedaz 1992r.?
\

Jedno małe pytanko - avant czy sedan?

Tytuł: Re: Czy ktos szuka Audi S4 2.2T20v?
PostNapisane: 17.maja.2003 21:45:21 
Użytkownik

piotr_ napisał(a):
Kajman napisał(a):
Bo jest takie w Bydzi na sprzedaz 1992r.?
\

Jedno małe pytanko - avant czy sedan?

sedan

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1