.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 00:28:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupilem 2.8V6Quatrro od Wojtka"Mioda"(spoko goscia
PostNapisane: 10.mar.2003 09:51:08 
Użytkownik

Panowie, wczoraj zaczelismy, a dzis ok.3 nad ranem zakonczylismy oblewanie mojego nowego zakupu. :)21

Wczoraj z Poznaniu kupilem od "MIODA" Wojtka jego AUDI B4 2.8V6 Quatrro. Super autko, nie mowiac juz o nim samym.
Wojtek(jego kobieta) i jego kumpel (ktorego przezwiska nie pamietam) to naprawde spoko kumple, nie wiedzialem ze chlopacy z Klubu Audi sa tacy OKKKKK, przyjeli mnie bbbbbardzo goscinnie. :)2 :)2 :)2

Mialem obawy jechac do Poznania z taka kasa, ale teraz nie zaluje choc przyznam ze mialem stracha... :)11

Audi, zapewne kazdy ja widzial jest w nie zlym stanie, po tym co Wojtek mnie zapewnial powinna troche polatac. :)20

Ma kilka brakow takich jak wklad lusterka pewniety czy brak listwy z boku, ale to sa detale, ktorymi nie ma sensu zawracac sobie glowy, wazne zeby moja taksowka dlugo i dzielnie mi sluzyla.

Co najwazniejsze sie okazalo, Wojtek okazal sie zetelnym sprzedajacym, nie dosyc ze pododawal mi troche drobiazgow do niej (ALU, zegary dodatkowe) to obiecal ze jak znajdzie listwe boczna to mi ja tez podesle.
Drugi by powiedzial "biez jak chcesz tak jak stoi i tyle" a On nie.
Cenie go za to.

A tak wogule to jazda majac Quatrro to naprawde niezla frajda, polecam wszystkim, nie ma lepszej zabawy. Ciekawe tylko jaka zywotnosc jest takiego "gadzetu"??

Jedyna sprawa jaka mnie trapi juz zanim ja kupilem jest zalozenie gazu do niej :zakrecony: , moze mi ktos podac kilka wskazowek, jaka ta instal ma byc, moze cos na temat miksera, jak ma byc ustawiony wzgledem silnika, i jakie najczesciej bledy sa popelniane przy zakladaniu gazu przez tych co je instaluja??

Mam nadzieje ze sie nie bawem zobacze z Wojtkiem i z Wami wszystkimi na jakims zlocie i opijemy moja Fure???? :)23

Wogule tez podziekowania dla LeoLepsi ktory mi ta bryke nagral, winien mu jestem kiste browara i napewno Wojtek tez musi mu sie jakos odwdzieczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 10:02:01 
Użytkownik

...no to gratuluje udanego zakupu...

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 10:07:11 
Użytkownik

Gratuluję zakupu. :D
Co do gazu, to jestem przeciwnikiem układów na mikserze w tych silnikach.

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 10:35:53 
Użytkownik

jajek2 ma racje jak chcesz spokojnie jezdzic to wtrysk. Temat byl poruszany kilka razy przeszukaj wczesniejsze posty.

Gratuluje zakupu

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 10:38:16 
Użytkownik

jajek2 napisał(a):
Gratuluję zakupu. :D
Co do gazu, to jestem przeciwnikiem układów na mikserze w tych silnikach.

:D

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 10:40:13 
Użytkownik

Gratuluje zakupu :-P

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 11:11:50 
Użytkownik

No gratulacje! Myślę, że na 100% się nie zawiedziesz. Autko jest wypieszczone na maxa, nie będziesz miał powodu do narzekania na audiolę.
Co do gazu, lepiej juz zrób ten wtrysk gazu zamiast mixera. Dobrze radzę.

Wczoraj przyjechałbym też do Was, ale Wojtek nie dał znać o której się spotykacie... Obejrzałbyś moje coupe, porównałbyś sobie... :-D :grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 12:13:57 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
autko zostalo w rodzinie :lol:
gratuluje

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 12:31:07 
Użytkownik

ja również gratuluje zakupu i wspaniałego wyboru :D

2.8 V6 quattro mniam, mniam :D

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 12:34:36 
Użytkownik

GRATULACJE!!! FARCIARZU !!!

MUSZE TO POWIEDZIEC, autko mialem nagrane na ogledziny i jazde probna w przyszla Sobote, jak Moidu przyslal mi smsa, ze sprzedane to myslalem ze sie zalamie...coz takie zycie.
Milego Smigania-
Pozdrawiam, i apeluje: potrzebuje pomocy w znalezieniu konkretnej B4 najchetniej coupe 2.8, moze byc oska rok 93-94 o quattro nawet nie mysle- chyba ze bedzie z pewnych rak.

Pozdrawiam ciagle zalamany
Lester

Audi 80 B3
********LPG******

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 13:08:13 
Użytkownik

gratuluje zakupu
super autko kupiles
power i quattro, mniam mniam mniam !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 13:19:37 
Użytkownik

Gratulacje zakupu.
Bardzo ładna B4 spotkałem Mioda kiedys we Wrocku ale niestety szybko sie oddalił :grin:
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 15:50:09 
Użytkownik

Gratulacje z zakupu. :D ten temat juz chyba nie aktualny "Audi B4 V6 czy Coupe V6???" co ? :grin: :-D :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 15:51:06 
Użytkownik

Gratulacje z zakupu. :D ten temat juz chyba nie aktualny "Audi B4 V6 czy Coupe V6???" co ? :grin: :-D :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 18:21:50 
Użytkownik

Szczere gratulacje :-D
Najważniejsze , że autko zostało w klubie :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 21:31:57 
Użytkownik

Ech taką kase to mogles sie taaaaaaak pobawic w Baranowie w klubie Mario ... łezka się w oku kręci....

A tak na powaznie to gratuluje udanego zakupu i oby Twonia "Niunia" wiernie Ci sluzyla jak najdluzej :)

Audi 80 B3 1.8S AUTOMAT

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 08:54:17 
Użytkownik

LeoLepsi napisał(a):
Wczoraj przyjechałbym też do Was, ale Wojtek nie dał znać o której się spotykacie... Obejrzałbyś moje coupe, porównałbyś sobie... :-D :grin: :-D

Szkoda, bym zobaczyl autko i cie poznal. Slyszalem ze jest duzo szybsze od mojego co w obecnej chwili jest dla mnie nie wyobrazalne.

Wczoraj umylem swoje AUDI, silnik tez po to azeby sie swiecil piekny napis V6. Cieszy mnie fakt ze gdy go kupowalem, silnik bym caly zakurzony i mozna bylo zobaczyc czy nie ma wyciekow itp. Terz moglem go umyc bedac penym ze wszystko OK. :)2

Polecam tym co nie maja AUDI a zamierzaja kupic, azeby kupili sobie duzy piec i tylko quatrro, pierwszy raz mam Quatrro i jezdzi sie naprawde super. :-D Na zakretach trzyma sie jak zaden inny, a co do jazdy w teren to z kazdego miejsca wyjedzie, nie ma mozliwosci azeby sie zakopal.
Jakby co wciskam przycisk przy recznym i idzie jak glupie. :-D :grin: :-D

Dzieki wszystkim za to ze chwala moj zakup, mam nadzieje ze bedzie mi sluzyc moja taksowka dlugo i bez awaryjnie. Bede o nia dbal :lol:

Oczywiscie musze zainstalowac Gaz bo bez niego bedzie trudno.
Oczywiscie odrzaluje troszke kaski i zakladam wtrys gazu, tzw SGI. Czy moc pozostanie nie zmieniona bo slyszalem ze na zwyklych instal moc spada. I jeszcze jedno, mialem kiedys w moim 205GTI problem z gazem, nie chcial mi zapalac na benzynie, dziwna sprawa. Jak bylo zimno to ciezko bylo go obudzic.

Czy na SGI Vki chodza dobrze? Chodzi mi o to czy Ci z Was ktorzy macie SGI w Vkach nie macie zadnych problemow i czy samochod rownie dobrze ciagnie na gazie jak i na benzynie?
Ile kosztuje instal gaz i czy sa jakies rozne jej rodzaje? I czy instal gazowa wplywa na zurzycie sie silnika?

Temat "Audi B4 V6 czy Coupe V6???" oczywiscie nie aktualny, wybralem sedana. Jest OK

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 09:10:04 
Użytkownik

Miki01 napisał(a):

moja taksowka

łał, audi quattro i taxówka, od klientów nie zdołasz sie omieść

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 10:25:25 
Użytkownik

Miki01 napisał(a):
...

Czy na SGI Vki chodza dobrze? Chodzi mi o to czy Ci z Was ktorzy macie SGI w Vkach nie macie zadnych problemow i czy samochod rownie dobrze ciagnie na gazie jak i na benzynie?
Ile kosztuje instal gaz i czy sa jakies rozne jej rodzaje? I czy instal gazowa wplywa na zurzycie sie silnika?

SGI chodzi dobrze , praktycznie tak samo jak na benzynie , wazne jst tylko zeby ci to zalozyl myslacy czlowiek a nie cymbal ktory od mlotka rozni sie tym ze ma dowod osobisty .... instalacja kosztuje a przynajmniej kosztowala rok temu 6000 pln , SGI to SGI taka jest jego nazwa jest to produkt firmy Elpigaz .... Gaz nie zuzywa silnika .... poprostu w silniku jest olej ktory sie wymienia co 10 tys a nie tylko dolewa .... , sa filtry ktore tak samo jak olej sie wymienia a nie czysci z kurzu ... ot poprostu .... trzeba dbac o samochod a on bedzie jezdzil i jezdzil i jezdzil .....

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2003 13:11:26 
Użytkownik

tomecz napisał(a):
Miki01 napisał(a):

moja taksowka

łał, audi quattro i taxówka, od klientów nie zdołasz sie omieść

:-D taksówka z tego nie będzie.... bynajmniej w klasycznym znaczeniu tego słowa - to tylko takie określenie naszego znajomego i się przyjęło...
a może ja jeszcze nie wiem, że miki zmieniasz dzialalność?? :-P

Teraz poważnie. Co do SGI sam używam i jest super tylko musi być mądrze założone. W obecnej sytuacji polecam trochę poczekać i zobaczyć co elpigaz szykuje za ciekawostkę. Nowy ich wynalazek ma byc tańszy i ma kilka plusów w stosunku do SGI, ciekawe jak tam minusy....

btw ja tez gratuluję zakupu! super autko.

/DRL

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1