.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 00:47:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07.sty.2003 18:45:20 
Użytkownik

Jak ja kupowałem B3 to tak mocno biło kierownicą, że aż ją z rak wyrywało. Sprzedający twierdził, że gwarantuje, że to jest wszystko O.K. Podjechałem jednak do warsztatu - w sobotę po południu w obcym miescie - ale sam musiałem znaleźć. Co się okazało - bania na oponie - pękła osnowa i opona groziła wystrzałem. Założyłem rezerwę i juz było po kłopocie. Niezłe jaja, co nie?

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2003 13:03:09 
Użytkownik

Witam,

Warto jeszcze podjechac na jakas blacharnie zeby Ci zmiezyli grubosc lakieru, czasem sie mozna ciekwaych zeczy dowiedziec - a trzeba przyznac ze czesc blacharni w polsce do perfekcji opanowala swoje rzemioslo. Ja najczesciej sprawdzam jeszcze goscia po peselu, czy sie aby zgadza ;-)) z tym co ma na kwitach, ponaddto osobicie przy ostatnim samochodzie kazalem sobie zmiezyc cisnienie sprezania. Wielu gosci jak uslyszy co chesz sprawdzac to sie wycowa i nie wydasz kasy.
Ponaddto zawsze dobrze jest obejrzec sobie bardzo dokladnie lapy do mocowania poduszek pod silnik/skrzynie - jesli byl bity to po tym najlepiej widac czy byly "dopasowywane" czy nie. Mysle ze na ten temat mozna by napisac ksiazke, ja swoja ostatnia kupeje ogladalem 4 godziny i bylem w 2 warsztatach - dzieki temu udalo mi sie kupic przyzoita kupejke- co jest zadkoscia w dzisiejszych czasach.

P.
M.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2003 21:14:42 
Użytkownik

czesc! proponowal bym jechac przed kupnem na stacje diagnostyczna, tam dokladnie wszystko ci wyjdzie co jest do roboty. Ja przed kupnem swojej B3 tak zrobilem! Wszystko bylo ok! Amory(78% sprawnosci-oryginaly) i cala reszta w stanie BDB mimo ze auto mialo przebieg ponad 230 tys km. Mam go pol roku i sobie chwale! Zrobilem nim juz ponad 20 tys km bez wiekszych nakladow finansowych(wymiana tylko rzeczy eksploatacyjnych). Jak sie trafi dobry model B3 nie zakatowany to bedziesz jezdzil i jezdzil! Zycze udenego zaku!

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2003 22:49:29 
Użytkownik

wowo77 napisał(a):
To chyba wszystko juz powiedziane co? Choć zawsze się coś znajdzie.
Co do wydechu to się nie zgodzę, bo audiolki maja jedne z trwalszych wydechów. Ja w B3 pierwszy tłumik zmieniłem w tym roku, a autko ma już 12 latek.

Popieram wowo moja niunia ma 12 lat i wydech jest caly od nowosci nawet date produkcji ma nabita :-D 12.90r :lol: Nie ma ani jednej dziuru choc w srodku moze byc juz pustawy :-D

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2003 10:36:15 
Użytkownik

Ta niepotrzebnie sie chwaliłem. Pare dni temu cosik fuknęło i troche teraz furczy. Chyba uszczelka na kolektorze poszła. :-(

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1