Realista napisał(a):
Sorry Panowie , ale to nie tak. Sprężarka przy temperaturach bliskich zeru nie działa w żadnym samochodzie, ale nie chodzi o schładzanie w czasie upału. Mój problem polega na niemożności obniżenia temp we wnętrzu wtedy gdy na zewnątrz jest zimno (może to być mróz, ale nie musi). Po prostu nagrzewnica grzeje jak szalona i nie pomaga ustawienie na wyświetlaczu najniższej z możliwych temp –18 w aucie jest zawsze 22-25 stopni. Wygląda na to, że automat sterujący źle odczytuje temperaturę wnętrza np. jest 20 , a on uznaje ,że jest 18 i dodaje ciepła. Wygląda nato , że walnięty jest automat albo raczej jest błędne oprogramowanie. Sprawdziłem kilka nowych A4 i okazuje się, że wszystkie miały tę samą wadę , ale dotyczy to tylko tego modelu w innych Audi z climatronikiem tego problemu nie zauważyłem. Jeszcze jedno nie mam pod maską żadnego potwora tylko 1,9TDI który słynie raczej z niedogrzania, a z resztą od tego jest automatyczna klima żeby niezależnie od ilości wydzielanego przez silnik ciepła do kabiny wpuszczać tyle ile życzy sobie kierownik. Problem dotyczy bardzo dużej liczby egzem plaży A4 nowego modelu dlatego szukam wszystkich którzy tym autem jeździli bo szykuję sprawę sądową .
U mnie climatronic działa bez zarzutu. Nigdy coś o czym mówisz u mnie nie występowało. Mam nastawione zawsze w zimie na 18'C, jeżdżę w kurtce po mieście i nawet nie jest mi specjalnie gorąco.
PS. Widzę, że choć jedna awaria mnie omineła