.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 00:37:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2003 13:36:40 
Użytkownik

pawelo napisał(a):
mquattro napisał(a):
pawelo pytanie ilu z nas tuninguje swoje samochody ?
Moze z 10 osob, reszta raczej jezdzi seria (nie mowie o tuningu polegajacym na wymianie swiatel czy przyczepieniu spojlera) zreszta Ci co sie tym zajmuja i tak sie udzielaja w wiekszosci na streetracing. Raczej malo stricte tuningowych watkow na tym forum.

przecież właśnie o to mi chodziło :D

i dlatego jestem stanowczo za odczepieniem naszego forum od tuning.info.pl !

Całe rzesze użytkowników audi siedzą sobie w pracy i onet czytają albo inne interie i nigdy im nie przyjdzie do głowy, żeby na "jakiś tam tuning" wejść i nie trafią na nasze forum i do naszego klubu :(
A przecież chodzi o to, żeby aktywnych klubowiczów było jak najwięcej i żeby zloty audi pięknie wyglądały : :zakrecony: :D

Całkiem dobry punkt :-)

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2003 02:31:50 
Użytkownik

Ech, trace w was wiarę. Wszyscy dookoła się łączą, a wy się chcecie dzielić. Przenosząc sie do onetu, mozna liczyc na naplyw swierzych dresow, i dostep do formum po wyslaniu SMS-a na 7xxx za 3 zl. Pozatym mnie tu dobrze, biore udzial w dyskusji o innych autach, nie tylko o Audi, i to pod jednym dachem.

Jakie niezaspokojone ambicje zmiszają was do wyniesienia się na swoje, na wlasny serwer itd...? co wam to da? Siedzę tu stosunkowo krótko, ale zdążyłem się przywiązać, do ludzi, do miejsca, do klimatu. Nie oddam audi na złom puki jeździ, nie chce zmieniac tego co dobre na wątpliwe, bo korzyści są mierne, a ryzyko spore. Proponuje odłożyć temat do momentu, w którym okoliczności, bądź ogranicznia techniczne będą nasz zmuszały do wyprowadzki....

smutny

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2003 04:31:14 
Użytkownik

a może tak kilka reform obecnego i bez przenoszenia sie obedzie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2003 06:38:51 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
wydaje mi sie ze obawy jakie istnieja dosc szybko zostalyby rozwiane.
pewne jest ze jesli skorzystamy z oferty onetu to tylko na takich warunkach ktore beda nam odpowiadac wiec nie ma mowy o np odplatnosci za korzystanie z forum. mysle ze tutaj jestesmy bardziej narazeni na naplyw "dresow" ale jak pokazalo zycie szybko takiemu dajemy do zrozumienia ze raczej z nami nie pogada sobie.
w sumie to obserwujac forum.tuning.info.pl dochodze do wniosku ze najlepszy okres ma to forum juz za soba - przynajmniej glowne i poki co powoli zamiera (a przynajmniej nie jest to cos co bylo kiedys) - duzo ludzi odeszlo do konkurencji i tutaj zaglada sporadycznie. my cale szczescie rozwijamy swoje forum preznie tzn ciekawe dyskusje, fajni ludzie, nowy moderator :oko: ale majac na uwadze rozwoj klubu nalezy odsunac troszke sentymenty na bok, pomyslec jak zachowac dotychczasowe wypociny i zrobic cos co sie udalo w przypadku strony klubowej czyli zbudowac cos wlasnego, zrobic skladke na szybki serwer i budowac nowe jeszcze lepsze forum klubu audi polska.
na koniec zobaczcie forum calibry: http://calibra-team.pl/forum/
nie chodzi mi o nasladownictwo lecz o oddanie idei calej tej zmiany
pozdrawiam wszystkich goralskim HEJ :-P

Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2003 23:07:15 
Użytkownik

Jeśli chcecie uchodzic za powazny ogólnopolski fanklub to moim zdaniem musicie być niezalezni,a chowanie sie pod spódnice tuning.info napewno temu nie będzie sprzyjało.Zapisując sie do tego klubu byłem przekonany że jest to OTWARTE miejsce dla wszystkich zwolenników "jedynej słusznej marki" a nie KLUBIK FANÓW TUNINGU AUDI,mając te same przeświadczenie dobrowolnie przesłalem pieniądze na nową-własną domenę Klubu Audi Polska,mając wizję rozwoju klubu na dużo większą skalę niż dotychczas.Była między innymi mowa o patronacie Audi Polska i o wielu innych szczytnych celach lecz nagle z tego co widać zapał wielu klubowiczów przygasł.Uważam że następnym krokiem po zalegalizowaniu domeny powinno być zalegalizowanie klubu ,poczym zarejestrowanie wszystkich członków,aby ewentualne koszta związane z utrzymaniem domeny i ewewntualnymi inwestycjami mogły być sprawiedliwie rozdzielane na wszystkich członków(nie byłoby gadki że nie ma kasy na to albo tamto,są nas setki!!!)sądzę również że ludzie więdząc iż mają doczynienia z ZALEGALIZOWANĄ grupą regulowaną poprzez jasny i przejrzysty statut nie wachaliby się aż tak długo z przesłaniem drobnej kwoty na z góry okreslony cel ,na OFICJALNE konto klubu.Napewno nie jest to droga prosta i łatwa ale wydaje mi się że cel jest mozliwy do osiąnięcia,pamiętajcie o tym że klub to nie tylko tych kilkanaście osób które na co dzień komentują spoty ale też setki osób które was obserwują nie zabierając głosu.Aha i jeszce jedno spstrzezenie czy ktoś się w ogóle zajmuje redagowniem strony głownej, bo oprócz forum to zmian tam nie ma prawie w ogóle(a może jestem zbyt mało spostrzegawczy).
Skoro powiedziało się A ,trzeba powiedzieć B. :-?

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 01:19:22 
Użytkownik

zarejstrowanie klubu to nie taka prosta sprawa .. trzeba zalozyc dzialalnosc handl. w urzedzie skarbowym,nipy,regony i inne pierdoly .. pytanie czy jest to nam niezbedne do naszej dzialalnosci .. jakos wszesniej obylo sie bez tego a doskonale bawilismy sie na zlotach i nawet jeden zorganizowalismy ...
tutaj chodzi o idee poznawania sie milosnikow Audi a nie o tworzenie korporacji ..

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 02:01:24 
Użytkownik

Volki , to "zorganizowalismy" to troche za duzo powiedziane .... zeby nie uprzejmosc kolegi Mava to g.... bysmy mieli nie zlot

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 07:29:44 
Użytkownik

VOLKI napisał(a):
zarejstrowanie klubu to nie taka prosta sprawa .. trzeba zalozyc dzialalnosc handl. w urzedzie skarbowym,nipy,regony i inne pierdoly .. pytanie czy jest to nam niezbedne do naszej dzialalnosci .. jakos wszesniej obylo sie bez tego a doskonale bawilismy sie na zlotach i nawet jeden zorganizowalismy ...
tutaj chodzi o idee poznawania sie milosnikow Audi a nie o tworzenie korporacji ..

To po co było robić tyle zamieszania związanego z nową domeną skoro wszystko było cacy?,a odnośnie formalnosci-jakoś innym klubom się udało.Zwróćcie uwage na to że codziennie przybywaja nowi członkowie w zwiazku z czym forma tego zgromadzenia zwolenników AUDI musi być uregulowana prawnie,jeśli klub ma się rozwijać pod nazwa AUDI KLUB POLSKA. :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 09:41:16 
Użytkownik

Hans: to fakt....bez Mav'a by się nie odbyło........ w Bydgoszczy tak łatwo i tak tanio...

tak czy inaczej...musiałem do interesu dołożyć bo przyjechało mniej osób niż deklarowało przyjazd....

ale nie o tym...

Forum Audi na stronie klubu, w programie PhP może powstać, nie możecie zmusić Mavericka do skasowania tu forum AUDI, przecież nawet po naszym wyniesieniu się, może on zostawić dalej FOrum.Audi

Ja uważam, że jest dobrze jak jest. To znaczy:
na nowej stronie daje się linka do forum (tak jak jest na starej stronie) i otwiera się w naszej stronie w ramkach to forum...

ja szczerze mówiąc na samym początku długo uzywałem tego forum, nie wiedząc, że jest główne o tuningu :)

JEST DOBRZE TU GDZIE JEST, NIE MA PO CO PRZENOSIĆ :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 10:39:21 
Użytkownik

Kilka slow o stowarzyszeniu:
http://www.powodz.ngo.pl/strona.asp?id=366

W skrocie oplata sadowa za rejestracje 500pln (mozna sie ubiegac o zwolnienie).Potrzebny jest REGON, NIP, konto bankowe - zreszta warto poczytac :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 11:59:55 
Użytkownik

dlatego na okolicznosci kolejnych zlotow trzeba bedzie z kasy klubowej dokladac ... po prostu wszyscy ktorzy chca na zlot przyjechac wplacaja kase an konto .. i wszczesniej wiadomo kto bedzie a kogo nie ...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 14:49:40 
Użytkownik

A ja proponuje zrobić zrzutę żeby Keyser nie był stratny na zlocie. Trzeba to wyrównać. 8)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 16:15:58 
Użytkownik

pytałem starszego bo on zakładał klub kijka! trzeba założyć stowarzyszenie nie prowadzace działalnosci gospodarczej ustalic status i dac do skarbowego!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 16:20:31 
Użytkownik

ctv napisał(a):
pytałem starszego bo on zakładał klub kijka! trzeba założyć stowarzyszenie nie prowadzace działalnosci gospodarczej ustalic status i dac do skarbowego!!!!

Nie jest to takie hop-na-slonia
1. sad
2. statystyczny
3. skarbowy
Na to potrzeba czasu i kasy - liczmy na okraglo z 1000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 16:26:15 
Użytkownik

mquattro napisał(a):
ctv napisał(a):

Nie jest to takie hop-na-slonia
1. sad
2. statystyczny
3. skarbowy
Na to potrzeba czasu i kasy - liczmy na okraglo z 1000 PLN

Wieczorem spotkam sie z znajomym który zajmował sie formalnosciami w klubie kijka i opisze wszystko dokładnie ! co jak jaki koszt!

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 16:28:05 
Użytkownik

ctv napisał(a):
Wieczorem spotkam sie z znajomym który zajmował sie formalnosciami w klubie kijka i opisze wszystko dokładnie ! co jak jaki koszt!

Strone wczesniej jest link do wszystkich informacji :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 17:01:36 
Użytkownik

des 8) nietrzeba... ja to traktowałem jako dobrą zabawę
i jeśli trzeba zrobię to jeszcze raz :)

kaska to nie wszystko a zabawa była przednia :) hehehe...
może za fajne Puchary kupiłem....
nie chcę tego roztrząsać bo to nie ma sensu, ale przenoszenie forum to chyba nie jest super pomysł... tak mi się wydaje wstępnie...

zrobienie własnej strony na innym serwerze OK
forum tutaj OK

forum gdzieś indziej...hmmmm... za dużo niewiadomych... za wielu przyzwyczajonych do zaglądania tutaj... nie nie nie... raczej nie

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 17:05:54 
Użytkownik

Keyser ja się z forum nie upieram bo prawde powiedziawszy to są kolejne kłopoty a narazie nie stoi porządnie nowa strona... :-x :-x :-x :oops:

Co do kaski to ja chce być po prostu w porządku. Uważam że dokładanie z własnej kieszeni nie jest do końca fair dla osoby która to robi.
Skoro nie chcesz kaski jakoś się to wynagrodzi :oko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 17:08:11 
Użytkownik

DeS napisał(a):
jakoś się to wynagrodzi :oko:

W naturze ? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2003 17:18:21 
Użytkownik

mquattro napisał(a):
DeS napisał(a):
jakoś się to wynagrodzi :oko:

W naturze ? :lol:

Skoro jesteś chętny :lol:

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1