.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 10:25:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 07:53:00 
Witam!

Od tygodnia moje auto stoi u blacharza i lakiernika jednocześnie. Zmieniam w nim prawie wszystko z zewnątrz. Będzie nowy przód, nowy tył, nowa klapa i pewnie na pierwszy rzut oka nie będzie wiadomo co do za model Audi. Nie wiem tylko czy ten samochód wyjdzie lepiej jak był do tej pory bo chyba w Polsce nikt tego nie zrobił z B3. Mam nadzieję, że za kilka dni będę mógł przerzucić fotki mojego "nowego" auta Alfowi i Volkiemu i Klubowicze sami ocenią czy auto wygląda lepiej czy gorzej. Sam nie wiem bo nie miałem nawet od kogo ściągnąć wzoru aby zmienić przód tak więc zmieniłem kilka detali własnego projektu.
Chcę podkreślić, że wszystko co zrobi lakiernikiem to rzeczy, które nie są w sprzedaży i wszystkie nowe elementy były albo przerabiane z dotychczasowych (np. zderzak) albo robione ręcznie od podstaw. Najgorsze jest to, że lakiernikiem jest mój kolega i nie chce mnie dopuścic do samochodu przed skończeniem. Gdyby <a href="mailto:M@vericka" target="_new">M@vericka</a> samochód nie wygrał Torunia (jego Megana była robiona przez tego lakiernika co mi teraz robi audi) to chyba bym się załamał, że nie moge zobaczyć w jakim stanie jest moje auto a domyślam się w jakim jest bo dzoni ciągle do mnie i każe dokupować szpachlę z włóknem :wow:
Pozdrawiam
-----------------
Johny
Audi B3 \"Rieger tuning\"

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: kppdob dnia 2001-09-28 09:00 ]</font>

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 08:05:00 
Użytkownik

Gratuluje serdecznie Johny...aby tak dalej:uśmiech:
Pozdróka uBaW:D

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 08:31:00 
Użytkownik

WOW :wow: :wow: :wow:

Ja juz sie nie moge doczekac - dawaj fotki jak najszybciej

Audi Klub Polska #51

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 09:38:00 
Miodu tylko nie oczekuj za wiele... sam nie wiem jak to wyjdzie :zakrecony: Ewentualnie liczę na wyrozumiałość z wszej strony :grin: !
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 09:46:00 
A mozesz opisac wiecej szczegolow co ci przybedzie albo co wymieniasz lub przerabiasz i jakie koszty w przyblizeniu poniesiesz jestemn ciekaw jak to finansowo wyglada sam mam B3 i mam ochote na jakies przerobki jesli chodzi o wyglad zewnetrzny ale ciezko mi sie rozstac nawet na tydzien z autem :uśmiech: trzymam kciuki za twoje autko moze wprowadzisz nowy designe w stylistyce audi

POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 28.wrz.2001 16:26:00 
Użytkownik

koniecznie zrob fotki i wyslij mi je na maila .. jestem ciekaw .. jakie masz teraz felaski??

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2001 06:09:00 
Witam!
Auto odbieram prawdopodobnie w tym tygodniu. Fotki oczywiście zrobię, koszty oszacuję po zrobieniu i napiszę wszystko co i jak. Co tam ma być?
-zmniejszony o 1/3 grill od B4!
-przerobiony zderzak Riegera (powiększone wloty)
-wmontowane neonowe światło stopu w spojler (w miarę wysoki)
-BAD LOOK w Audi B3 (widziałem tylko coś takiego na fotkach w Niemczech) :uśmiech:
-kupe dupereli, których nie miałem czasu wcześniej zrobić
-tylny zderzak własnego projektu (nie wiem jak wyjdzie)
-dwa wloty na masce- przepraszam Volki :oko:

Pozdrawiam

PS. Volki z felgami mnie zagiąłeś :uśmiech: Właśnie po przeróbkach nie stac mnie na nowe i muszę coś wykombinować z tymi póki co, a wiem że im więcej przeróbek w moim aucie tym bardziej czternastki rzucają się w oczy :smutek:

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2001 12:57:00 
Użytkownik

czy wlociki beda takie jak u mnie???
jak tak to jestem ciekawy jak wyjda ... musze zrobic fotki mojej starej 90 b3 tam zrobilem dwa wloty z kadeta gsi i wygladaja zajebiscie ...
ps. bede mial do sprzedania super 15 do b3/b4 abt z rantem dokladnie takie jak mam w a4 w stanie idealnym .... :wow:

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2001 13:39:00 
Volki ile za te felgi. Masz jakieś fotki?
Wloty będą Twojego pomysłu... mam nadzieję, że nie podasz mnie za prawa autorskie :uśmiech: Nie wiem jak wyjdą ale nie są w tych miejscach co u Ciebie. Są dwa bliżej środka a u Ciebie są na krańcach. Wloty będą miały bardziej zaokrąglone kształty niż Twoje, ale cos na ten styl.
Pozdrawiam i czekam na kontakt.

Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2001 14:31:00 
Użytkownik

fele wygladaja tak
http://www.audi.klub.info.pl/coupevolki1/image5.htm
tylko sa to oczywiscie 15 ( na zdieciu 16 ) te 15 maja troche wiekszy rany ...
cenie je jakies 1300-1200 zl .... :-D
tak na samochodzie
http://www.audi.klub.info.pl/zloty3/image18.htm
http://www.mori.vwgolf.pl/galeria/spotk ... 000/02.jpg

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: VOLKI dnia 2001-10-01 15:55 ]</font>

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2001 06:08:00 
Ładne felgi Volki. Sorki, ale na razie 1200 zł po tych przeróbkach w moim aucie to dla mnie kosmos. Muszę zrobić hamulce w aucie itd. Może będziesz je jeszcze miał jak będzie kasa bo na razie cienko. Jeszcze nie wiem jak wyjdzie całe auto i czy wogóle będzie sens cokolwiek zakładać :lol:
Dzięki i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2001 10:45:00 
Użytkownik

jak juz odbierzesz furke to napisz jak wyglada i koniecznie przyslij fotki....
ps. moze bysmy tak zaczeli formowanie warszawskiej komorki klubu bo w stolicy mamy juz ok 20 klubowiczow!!!!! :-D

Tytuł:
PostNapisane: 02.paź.2001 11:33:00 
Sporo osób aby można było się spotykać w określonym miejscu w stolicy. Auto prawdopodobnie odbiorę w tym tygodniu. Opiszę co i jak a fotki pewnie w przyszłym bo zaczynają mi się od jutra zajęcia na uczelni :smutek: .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2001 09:38:00 
Widziałem już auto u lakiernika (jeszcze nie pomalowane) z całkiem zmienionym przodem. Ekspert powiedział mi, że jakby nie klepał wychodzi mu Honda Civic :uśmiech: a wloty sprawaiają, że klapa całkiem inaczej wygląda. Nie wiem co myśleć. Czekam na odbiór auta w następnym tygodniu.
Pozdrawiam

PS. Aha. Zapomniałem! Zdjąłem z tyłu hak holowniczy :oko: i obniżyłem tylny zderzak o 16 cm. Nie wiem czy nie przesadziłem.
-----------------
Johny
Audi B3 \"Rieger tuning\"

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: kppdob dnia 2001-10-05 10:39 ]</font>

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2001 10:34:00 
Użytkownik

zdiecia zdiecia i jeszcze raz zdiecia jestem strasznie ciekawy jak to cacko wyglada!!! :-D

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2001 12:16:00 
Volki mam zdjęcia jak wszystko jest jeszcze nie spasowane i nie pomalowane. Jak trzeba będzie długo czekać na właściwe fotki to prześlę Ci te co mam abyś zobaczył mniej więcej zarys auta. Nie ma siatek w zderzaku i w grilu.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2001 13:53:00 
Użytkownik

Gdzie mozna zobaczyc te zdjecia??????????

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2001 14:07:00 
Chłopaki mam dwa zdjęcia w domu, które zrobił mi lakiernik kończący moją furę (auto jest w stanie roboczym na tych zdjęciach). Jak poczekacie do następnego tygodnia obiecuje kilkanaście wrzucić do Alfa i Volkiego aby zamieścili je na stronie. O ile będą chcieli :zakrecony: . Będą to już fotki auta finalnego (mam nadzieję że zostanie pomalowane już w przyszłym tygodniu). Acha i jeszcze jedna kwestia. Samochód tak się spodobał szefowi lakierni, że zaproponował mi pomalowanie klapy areografem za friko (tzn. on za to zapłaci) w zamian za maluteńki podpis pod dziełem, że to jego firma zrobiła.

Chłopaki pomóżcie proszę bo mam dylemat czy robic coś takiego jak jakąś grafikę areografem. Nie wiem co ma przedstawiać i ogólnie czy nie będzie to wiocha. Może macie jakieś fotki z takimi autami. Facet chce zainwestować w moje auto a ja się wacham
:???: , ale po prostu nie chcę pospuć efektu jakimiś bazgrołami. Może macie jakieś koncepcje. Chętnie obejrzę i najwyżej podrzucę.
Dzięki i pozdrawiam.

PS. Będę na forum z poniedziałku!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1