.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 10:35:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 13:42:00 
Użytkownik

... w końcu po tygodniu jazdy 206' zasiądę w swoim b3. Tył juz zrobiony, zamiast nakładki na zderzak położony został lakier, sam jestem ciekawy jak to wyglada?
W piątek montaż strumienicy i wydechu, i tu mam pytanie do Koprasa; Wydech będzie robiony na Kolumny, Kopras pamiętasz jaki tłumik założyli w twoim B4?? Ulter?
Bo facet kazał mi dobrac końcówkę i polecił wydech montażowy, ok. tylko zapomniałem zapytać jakiej firmy.
Pozdrawiam
Lester

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:04:00 
Użytkownik

LESTER kolego!!!!!! jak zakladasz stumienice to najlepszy efekt bedzie jak do konca zostawisz wolny wydech moze byc troszke glosno ale tym sie chyba nie przejmujesz obniz jeszcze wozek i jak cie paly zatrzymaja i beda pytali o papiery na wydech to mowisz ze tabliczka z certyfikatem jest pod autem i niecch wchodza sobie a jak zostawisz ktorys z fabrycznych tlumikow to na ch......... ci ta strumienica i tak wszystko tlumik zatrzyma nie gniewaj sie juz na mnie :placz: :cool: :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:14:00 
Użytkownik

OK OK. strzała, i po cholerę te nerwy...
Myślałem o wolnym wydechu , jednak środkowy musi zostać, za dużo robię kilometrów w trasie, tłumikowiec ma dobrac coś na środek aby zbytnio układu nie przytkało.
Zobaczymy jak nie będzie grało to się ostatecznie środek zlikwiduje.
Pozdrawiam
Lester

PS. oczywiście koniec układu to przelotówka
co miałeś na myśli że na kobiety najlepszy niby LESTER???
Nigdy więcej, o roku obrączka na palcu i wcalę się z tego powodu nie smucę!!!

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: LESTER dnia 2001-09-26 15:22 ]</font>

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:21:00 
Noto w koncu bedziesz mial autko :uśmiech:zrob fotke i wyslij zeby mozna bylo podziwiac twoje cudo ... ja dzisiaj oddaje swoje auto do roboty przy okazji kradzezy kol pomyslalem ze warto by zrobic maly remont
i chyba mam silnik do remontu LESTER i tu pytanko do ciebie jak odkrecam korek wlewu oleju to powietrze strasznie wybija czy to jest zwiazane z pierscieniami ? (glowica jest oki niedawno planowana) acha pamietasz jaka jest srednica tarczy sprzegla w b3 mamy chyba takie same autka

POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:26:00 
Użytkownik

hej ty chcesz poprawic osiagi czy chcesz zeby autko ci zaczelo fajnie gadac bo jesli chodzi ci o to drugie to lepszym sposobem jest moddyfilacja dolotu a to takze poprawia prace silnika a dzwiek jest zapeniam zaj........ oczywiscie jesli polaczysz to z wydecchem to juz radio jest zbedne ale zrobisz jak uwazasz :grin: :-D :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:34:00 
Użytkownik

Nie martw się silnikiem, spokojnie jeszcze pojeździsz, u mnie sa podobne przedmuchy przy biegu jałowym, jednak jak wchodzi na obroty to wszystko wraca do normy. A jak z ciśnieniem na cylindrach ? u mnie (silnik 1,:cool: 9-10-10-10 tylko jeden stopień różnicy, po 230 tyś kilometrów, więc całkiem dobrze!
Generalnie silnikiem się nie martwię porozmawiałem sobie z moim mechanikiem i obiecal mi remont ( w wersji bez szlifowania bloku cylindrów ) za 1 tyś z częściami 8-).
Jak narazie auto całkiem dobrze ciągnie, więc silnk zostawiam w spokoju ( wymieniłem tylko popychacze zaworów ).
Fotki zrobię po zakupie felg, tylko jak czytam o pier... złodziejach to odrazu mam ochotę zostać na stalówkach.
Pozdrowienia z Łodzi
Lester

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:39:00 
Użytkownik

Dolot to następna inwestycja, najpierw wydech i wypierdzielenie przytkanego kata'
Modyfikacja ma zapewnić dobre odejście spalin przy zachowaniu sportowego brzmienia ( nie ryczenia wydechu ) jednak osiągi ponad wszystko.
Lester

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:41:00 
Cisnienie mam rowne na wszystkich tlokach
srednoi 11.6 - 11.4 martwilo mnie to powietrze i ze cisnienie wywala mi wode ze zbirnika
ps.
kiedy bedziesz w gdansku ?

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:43:00 
Cisnienie mam rowne na wszystkich tlokach
srednoi 11.6 - 11.4 martwilo mnie to powietrze i ze cisnienie wywala mi wode ze zbirnika
ps.
kiedy bedziesz w gdansku ?
acha jak kupisz felgi to kup odrazu sruby zabezpieczajace to tylko jakies 70-80 pln ale spokojnie spisz

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 14:57:00 
Użytkownik

Przy takim ciśnieniu też możesz spać spokojnie! Powietrze z pod korka to normalne zjawisko przy dużym przebiegu. Szkoda kasy w to inwestować,chyba że wywala Ci korek
:-x
ps.
Jak tylko stanę na nogi(finansowo oczywiście) to trzeba będzie rodzinę w Gdańsku odwiedzić :grin:
Tak na serio to czekamy na dyplom mgr mojej drugiej połowy. Jak będziemy jechali to napewno dam znać! Ostatnio przybalowałem w byłym John Bul Bubie' liczę że zachaczymy wspólnie o równie przyjemne miejsca!
Pozdrawiam
Lester

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 15:02:00 
No to pogratuluj malzonce o demnie :uśmiech:moja druga polowa spodziewa sie malego "AUDI-MANIAKA" i dlatego musze wyszykowac autko a tak pozatym jak patrze na forum to odzial ludz preznie dziala moje gratulacje nie wiem cvzemu niema ludkow z gdanska jak wyszykuje autko to moze wybiore sie do lodzi na jakis maly spocik
pozdrawiam i zaprtaszam do gdanska kiedy tylko bedziesz mial czas acha pokaze ci bardziej rozrywkowe miejsca w gdansku a uwiez mi jest ich sporo :uśmiech:)))))

Tytuł:
PostNapisane: 26.wrz.2001 22:03:00 
Użytkownik

Lester ja mam ostatni wydech Ultera. Jakaś uniwersalna puszka dobrana przez nich!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1