.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 16:05:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2001 22:29:00 
Użytkownik

nie wiem z kad nie wiem czemu, od tygodnia moje audi, jak sie kreci w okolicach 1800, 3000 obr/min szarpie , tak jak by nie palil jednym garem.

na poczatku myslalem ze swiece mi sie skonczyly, ale moj brisk premium ma dopiero tylko 2000 km. wymienilem jezdzilem dzis na 3-ech innych zestawach swiec, na chamion z jedna elektroda i na jakims spotrtowym NGK i na polskiej ISKRZE. Wymienilem wiec kopulke i palec rodzielacza, bo juz troche z torturowane byly, i nadal szarpie, mam nowe przewosy zaplonowe i nic... dalej szarpie, rozebralem i wysczyscilem gaznik

nie wiem co dalej... pomozcie... prosze

80 coupe 2.2 `82.

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2001 11:56:00 
Użytkownik

Sprawdz ustawienie zapłonu,ale raczej to bedzie cos pojebane z gaznikiem(mialem podobnie).Wez drugi gaznik i sprawdz,zobacz jeszcze cisnienie paliwa na pompie paliwowej

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2001 13:47:00 
Użytkownik

Szarpie na jałowym czy podczas jazdy??
Jeśli przy obciążeniu to
stawiam na gaźnik, prawdopodobnie obce powietrze lub spadek ciśnienia w przewodach.
Sprawdź też mocowanie pływaka i poziom paliwa w komorze pływakowej.
Pozdrowienia
Lester

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: LESTER dnia 2001-05-14 14:50 ]</font>

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2001 15:14:00 
Użytkownik

dzieki.

dzis wymienilem filtr paliwa, i powietrza. zaplonem regulowalem, wolniej szybciej, i ustawialem jak nalezy [strobo].

gaznik rozebralem wyczyscilem, obnizylem troche poziom paliwa w komorach plywakowych, i zwiekszylem ilosc mieszanki.

Jest znacznie lepiej... ale nadal cos troche szarpie, nie jest to podawanie paliwa bo na "but w podloge" reaguje z radoscia i bez oporow wkreca sie w okolice 6200 obr/min. i ciagnie jak wsciekly a przy normalnej spokojnej jezdzie poszarpuje... jutro jeszcze sporobuje ze swiecami...

ps necro: z kad wziasc gaznik. w twoim jest zdaje sie tez pitburg 2e [cos tam]. Wiem ze w Piasecznie jest firma ktora regeneruje gazniki pitburg do VW i AUDI, moj kumpel tam naprawial gaznik do Golfa II 1.6, kosztowalo go to jedyne 700 zl. Chyba tez pojade... [ale po pierwszym]

a chlopaki z warsztatu Q-service powiedzieli ze mieli cos takiego. i ze to sie naprawia dopasowujac poziom paliwa w komorach plywakowych... no u mnie to cos dalo... trudno narazie pojezdze a za jakis czas sie zastanowie.

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2001 17:24:00 
Użytkownik

700 zl to sporo,Ja dałem za gaznik na szrocie 200 zl i przez rok jest wszystko ok.

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2001 08:13:00 
Użytkownik

700 :wow: :wow: :wow: :wow: , to za cały silnik i to z wtryskiem, regeneracja gaźników to czysty bajer i złodziejstwo w jednym. Cena absurdalna a sama regeneracja ogranicza się do czyszczenia, wymiany przewodów i czasami mębran siłowników + malowanie oczywiście żeby sprawić odczucie nowości.Tyle to i ja potrafię.
Lepiej podjechać do profesjonalnego gaźnikowca, który "zregeneruje gaźnik" w ramach standardowej regulacji i czyszczenia.
A tak na marginesie to jaki gaźnik posiadasz ?? Może jest to elektronik solexa (chyba oznaczenie 2EE).
Pozdrawiam
Lester

Ps. regulacja poziomu paliwa w komorze pływakowej podczas regeneracji polega na wymianie zawiasów pływaka, mój gaźnikowiec zawołał za naprawę ( łącznie z czyszczeniem i regulacją ) całe 50 złociszy.

<font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: LESTER dnia 2001-05-15 09:17 ]</font>

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1