.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 13:29:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: forum dla początkujących tuningowców audi - propozycja
PostNapisane: 10.maja.2002 09:49:43 
Użytkownik

nie chcę sie na początku wdawać w szczegóły techniczne, na razie chciałem zbadać reakcje kolegów tudzież koleżanek na propozycje otwarcia forum dla początkujących tuningowców audi.

sam reprezentuje grupe ludzi niedoświadczonych w tej materii i wiem że doś trudno i czasem niezrecznie na tak fachowym forum zadawać zupełnie laickie pytania typu jak przeczyścić reflektor, zdjąć końcówki spryskiwaczy w celu przeczyszczenia itp itd

Może zebrało by sie kilka osób by wymieniać sie tego typu podstawowymi doświadczeniami na odrebnym forum.

Tak tylko sobie pomyślałem, może problemy techniczne zorganizowania tego forum przekreślają całą inicjatywe, ale zawsze warto spróbować

pozdrawiam!!

tomecz

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 10:26:42 
Użytkownik

moze po prostu dodawac w temacie wątku jakies charakterystyczne slowo czy ikone. wtedy nie bedzie problemu, o jakim piszesz

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 10:39:06 
Użytkownik

A wg mnie lepiej by było utworzyć dział coś a'la FAQ, przetrząsnąć archiwum i co ciekawsze wątki przepisać i zredagować. A aktualne pytania to lepiej na forum dawać.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 11:09:40 
Użytkownik

leolepsi, dobry pomysł, tylko kto to wszystko przetrząśnie i posortuje....

to kupa roboty

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 11:39:30 
Użytkownik

pomysł przedni zrobić takie FAQ, cos podobnego chyba jest ba stronie golfa, moze ktoś ze starej gwardii co s wymyśli

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 11:57:06 
Użytkownik

Wadziu napisał(a):
pomysł przedni zrobić takie FAQ, cos podobnego chyba jest ba stronie golfa, moze ktoś ze starej gwardii co s wymyśli

....bo nowej się nie chce...TAK?...

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:00:24 
Użytkownik

pomysl dobry , godny zainteresowania , ale pracochlonny. Mysle nad tym , i moze juz wkrotce zobaczycie namiastke tego co ma w przyszlosci przyciagac polskich Audi maniakow z zylka majsterkowicza .... :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:06:17 
Użytkownik

dlaczego? nie ma problemy , przeciez ktoś z młodych wpadł na pomysł zeby takie cos zrobic,? trzeba byc kreatywnym pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:36:22 
Użytkownik

Dlaczego nie :), jestem za.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:40:16 
Użytkownik

biore to wyzwanie na siebie.

Niech ktoś przedstawi wzór takiego FAQ'u lub też wrzuci linka co by mozna looknąć jak by to miało wyglądać

Myśle że dziennie mógłbym troche czasu na to poświęcić

Choć mam nadzieje ze nie bede robił tylko wyłącznie dla siebie

pozdro!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 21:36:09 
Użytkownik

Sam , jestem stosunkowo świeżym bywalcem na powyższym forum , choć zarówno doświadczeniem , jak i wykształceniem nie jestem "zielony" to uważam jednak , że należy korzystać z doświadczenia bywalców, a wszelkiego rodzaju izolacja ogranicza tylko szerokość horyzontów, trochę skromności nie zawadzi, myślę, ze nikt z powyższych śmiać się nie będzie z naiwnych pytań.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 22:27:51 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
racja Cris !!!
m.in po to jest to forum
jesli byloby ono tylko dla "fachowcow" to w bym chyba tylko je czytal :P
a tak kazdy ma swoje dylematy/problemy a inni dziela sie doswiadczeniem, doradzaja, madrza, polemizuja nawet o rzeczach wydawaloby sie trywialnych i jest ok
inaczej byloby raczej nudnawo, pusto i calosc chylilaby sie bardziej ku upadkowi niz rozrastalaby sie skupiajac coraz wieksza liczbe klubowiczow-forumowiczow
a jesli chodzi o zaznaczanie na forum postow z "banalnymi" pytaniami to przeciez juz sam temat sugeruje czego mozna sie spodziewac dalej (chyba ze ktos jest enigmatyczny :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 08:10:40 
Użytkownik

nowe forum wcale nie musi oznaczać izolacji i przyczynku do jakiegoś rozłamu cz izolacji. To, że istnieje podforum "Stylistyka" wcale nie oznacza, że ludzie których szczególnie interesuje stylistyka są oddzielną, izolującą sie grupą i nie mają prawa dyskutowania na innych forum.

Ja myśle, że wielu nowych, potencjalnych uczestników forum (może za dużo powiedzieć klubowiczów, a moze i nie) jest bardzo zaciekawiona w "naszej" tematyce. Poczytają, poglądają super furki dowiedzą sie wielu ciekawych rzeczy, jednym słowem łapią tzw bakcyla.

A jak przychodzi do czynnego uczestnictwa w życiu forum i klubu to sie po prostu pęszą. Nie chce tu mówić za wszystkich, ale tak było w moim przypadku. Nie dorównują poziomem wiedzy i fachowości stałym bywalcom, jak zadają banalne pytania to na nie sie rzadko odpowiada i z 2-3 odpowiedziami temat wolno spada na dół. I po ptokach, jak tu z taką opinią jechać na jakis zlot?????????????????????

w sumie nie chce ingerować w statut forum/klubu, jego założenia. Być może założyciele chcieli chcieli by ich klub był bardzo zgrany i nieliczny złożony z fachowej wiary. Jak tak to takie nowe podforum forum nie ma sensu. A jak by to miało zrzeszać więcej ludzi to obecny system temu nie sprzyja

tomecz

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 15:03:23 
Użytkownik

Moim zdaniem nie nalezy dzielic forum. Forum audi jest po to by wzajemnie sobie pomagac i doradzac. Jezeli ktos ma proste pytania, nawet najbardziej blache, niech bez wachan je zadaje , w koncu po to ono jest by wymieniac sie doswiadczeniami i wiedza. Mysle, ze nikt z nikogo nie bedzie sie tu nasmiewal i czlonkowie bardziej doswiadczeni beda sluzyli wiedza tym poczatkujacym. Z tego co ja pamietam, a uwaznie czytam forum prawie od poczatku jego istnienia, chyba jeszcze sie nie zdazylo zeby ktos kogos wysmial, ze jego pytanie jest glupie, albo zbyt laickie. W koncu czlonkami klubu sa nie tylko osoby tuningujace Audi, ale rowniez "zwykli" posiadacze i uzytkownicy tych samochodow borykajacy sie z "codziennymi" problemami. 8)

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 16:38:12 
Użytkownik

nie bedziemy dzielic forum .. po to jest forum audi zeby ci ktorzy juz obcykali niektore tematy dzielili sie z tymi ktorzy dopiero wchodza w cudowny swiat audi ... a po drugie jaki sens mialo by forum dla laikow jak z zalozenia laik wie malo a wiec kto ma wiedziec cokolwiek!!
wg. mnie bez sensu!!

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 18:49:11 
Użytkownik

ok

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 19:16:53 
Użytkownik

faktycznie widać minusy tej propozycji, ale uważam, ze tak zupełnie bez sensu to ona nie jest - w świetle argumentów które wyżej przedstawiłem.

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

tak tylko pomyślełem... :)4

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1