.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 07:31:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Air condition-czy ktos to zna???
PostNapisane: 08.lip.2002 17:46:18 
Użytkownik

Witam...
Tak jak w temacie,Czy ktos z forumowiczów spotkał sie z tym wynalazkiem imitującym klimatyzację???Czy to wogule działa i się sprawdza w upalne dni......Może ktoś zna jakieś strony www na których sprawa "air condition" jest szrzej opisana.Jednym słowem interesuje mnie wszystko co związane z tym wynalazkiem......
Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 18:21:22 
Użytkownik

air condition to nic innego jak klimatyzacja .... ale sterowana recznie czyli masz przycisk wlaczajacy sprezarke i pokretla cieplo-zimno

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 19:24:50 
Użytkownik

Dokladnie tak ,nawet w moim aucie jest przycisk A/C czyli skrot od twoich slow i obok rec czyli obiek zamkniety .
Powiem szczerze wole klimatyzacje manualna niz automatyczna tzw. climatronic poniewaz im wiecej elektoniki tym gorzej jak sie zepsuje nic niezrobisz - wymiana a manualna to manualna jak chcesz i robisz kiedy chcesz
Moj znajomy ma w Passacie clinatronic i wyobrazcie sobie ze w zome w mrozny ale sloneczny dzien wlacza mu sie sprezarka klimatyzacju i chlodzi co za tym idzie wioeksze zuzycie Paliwa.
Nawet jakis czas temu chcialem sie spytac Was na forum jak zmienic - co tzreba zrobic by wymienic manualna na a automatyczna ja zostaje przy swojej , ale jak ktos wie i ma chec niech dla ciekawosci napisze co i jak tzreba zrobic.
Pozdrawiam

P.S.
Mykam pomalu ladnie sie zrobilo wiec pakuje przyczepe campingowa i wyjezdzam na pare dni na urlopik w Bory Tucholskie do Tlenia oraz do Wiselki kolo Miedzyzdroji nad morzem - wyspa Wolin .
Polecam

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 19:40:08 
Użytkownik

klimatyzacja nie tylko jest po to zeby chlodzic ... w elektronicznej klimie jest tez funkcja odparowywania szyb i wlasnie wtedy wlacza sie sprezarka bo jak wiadomo zimne powietrze jest suche ,a wlasnie zima czy jak deszcz pada to klimatronic powoduje ze nawet jak do auta wsiadzie 5 osob namoknietych z ktorych zacznie parowac to klimatyzacja powinna tak osuszyc powietrze ze na szybach nie powinno byc pary ...

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 20:44:31 
Użytkownik

oczywiście Hansik jak zwykle ma racje
...osobiscie uważam, że climatronik to wybawienie!! przynajmniej dla mnie, a jestem alergikiem podatnym nie tylko na pyłki, które sa szczęśliwie zatrzymywane przez standartowy filtr audi (przynajmniej ten w nowej A4) ale również na zmiany wilgotnosci i temperatury czego utrzymać przy recznej regulacji się nie da. Wiem co mówie bo miałem takowe klimy w poprzednich samochodach i wiecznie chodziłem przeziębiony.

pozdrawiam

AUDI A4 1.9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 20:53:27 
Użytkownik

eee.... proszę, to zdjęcie w podpisie.... tak trochę wielgachne, co?

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 21:26:03 
Użytkownik

:-D ...jakie zdjęcie???? :lol:

AUDI A4 1.9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 08.lip.2002 22:44:43 
Użytkownik

No myślę, że wszyscy Ci za to podziękują :-D

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2002 00:47:15 
Użytkownik

Lokalizacja: ReZaCzOLeNd ReZaCzUfKa-juz BRYKA wiec bierzcie i ssajcie z niej wszystcy :)p
...a f szegulnosci szosti - modemowiec TPSA :-P :-P :-P :-P :-P ...

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2002 07:24:35 
Użytkownik

raczej nie bo ten gif waży tyle samo co poprzedni obrazek :-D

AUDI A4 1.9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2002 07:37:10 
Użytkownik

....aha i dwa razy mniej niż twój stroboskop :lol:
szosti, mógłbyś nie błyskać bo epilepsji można dostać :-D
tak poważnie to mi to nie przeszkadza i nie wiem czemu to przeszkadza innym (migające światła), no ale trzeba uszanować wolę ogółu

AUDI A4 1.9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2002 07:59:53 
Użytkownik

Dokładnie w B4 guzik A/C i obok guzik REC. Jest zajebista i szyby też spokojnie odparowują. Polecam każdemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.lip.2002 23:44:25 
Użytkownik

Ciech napisał(a):
Dokladnie tak ,nawet w moim aucie jest przycisk A/C czyli skrot od twoich slow i obok rec czyli obiek zamkniety .
Powiem szczerze wole klimatyzacje manualna niz automatyczna tzw. climatronic poniewaz im wiecej elektoniki tym gorzej jak sie zepsuje nic niezrobisz - wymiana a manualna to manualna jak chcesz i robisz kiedy chcesz
Moj znajomy ma w Passacie clinatronic i wyobrazcie sobie ze w zome w mrozny ale sloneczny dzien wlacza mu sie sprezarka klimatyzacju i chlodzi co za tym idzie wioeksze zuzycie Paliwa.
Nawet jakis czas temu chcialem sie spytac Was na forum jak zmienic - co tzreba zrobic by wymienic manualna na a automatyczna ja zostaje przy swojej , ale jak ktos wie i ma chec niech dla ciekawosci napisze co i jak tzreba zrobic.
Pozdrawiam

P.S.
Mykam pomalu ladnie sie zrobilo wiec pakuje przyczepe campingowa i wyjezdzam na pare dni na urlopik w Bory Tucholskie do Tlenia oraz do Wiselki kolo Miedzyzdroji nad morzem - wyspa Wolin .
Polecam

Paliwo tez mozesz zaoszczedzic wlaczasz econ i jedziesz tylko temperaturka bedzi wolniej spadac badz wzrastac. A klimy automatycznej nic nie przebije mow co chcesz ale to najlepszywynalazek w samochodzie jaki wynalezono po pneumatycznej oponie :grin: :grin: :grin:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1