.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 06:36:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: żarówki H7 imitujące xenony
PostNapisane: 17.lip.2002 18:45:03 
Użytkownik

Chciałbym kupić żarówki H7 o niebieskiej barwie, dokładniej: świecących jak xenonowe. Znalazłem kilka ofert, między innymi ktoś pisze, że świecą jak xenonowe. Ja mam w swoim aucie lampy projektorowe (z soczewką) i założone fabryczne żarówki o niebieskiej barwie (audi a4). Czy ktoś instalował żarówki mające świecić jak xenonowe lub przerabiał instalacje w samochodzie żeby zainstalować światła xenonowe (przetwornica, inne oprawki żarówek)? Jakie są efekty zainstalowania żarówek H7 (barwa światła, czy "plama świetlna" na drodze jest takiej barwy jak w lampach xenonowech)?

dziękuję za wszystkie komentarze,

pozdrawiam Bartek

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2002 13:50:07 
Użytkownik

Hej.
Żadne żarówki nawet najlepsze nie zastapia ksenonów, ani w kolorze-barwie swiatła ani w jego jakości.
Ja u siebie mam zarówki Philipsa dające wg.producenta o 50% więcej swiatła w H4 (nie pamiętam nazwy) i postojówki Philips Blue Vision.
Efekty - lampy świecą lepiej i są dużo bielsze ale to nie ksenon.Chociaż za tą cenę warto zamienić oryginalne na coś takiego.
Mozna też zmienić żarówki w kierunkach na Philipsy przezroczyste świecące na pomarańczowo- wyglądają zajebiście.
Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2002 14:57:02 
Użytkownik

dokladnie co xenon to xenon zadne tam niebieskie dziadostwo.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2002 15:46:57 
Użytkownik

Ja mam u siebie Philipsy Blue Vision - też chciałem mieć budżetowe xenony ale wyszła kupa. Szkoda kasy.

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2002 16:17:38 
Użytkownik

takie zarowki jedynie wygladaja z pozoru jak xenon no i moze daja troszke bielsze swiatlo, ale co xenon, to xenon 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2002 16:52:14 
Użytkownik

dziękuję za opinię... sam używam blue vision, ale myślałem ze jest coś lepszego... bardziej do xenonów podobnego, bo że one tylko troszkę imitują xenony, to sam wiem.

Inna rzecz że lepszych żarówek H7 niż blue vison zamocowanych w oprawie projektorowej (audi a4), to nie spotkałem... ale fakt, do xenonów daleko

pozdrawiam Bartek, a teraz zudaję się na wakacje... Italio nadzchodzę

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1