.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 06:45:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audio w Coupe
PostNapisane: 29.lip.2002 12:45:57 
Użytkownik

Moze to bedzie lamerskie pytanie ale...:)
W moim autku jest 6 fabrycznie wpakowanych glosnikow.
Znajomy wspomnial mi,ze w Coupe defaultowo montowany byl rowniez wzmacniacz do tych glosnikow,i kiedys bawil sie dosc dlugo zeby wszystko sensownie popodpinac-i nic z tego nie wyszlo.
W koncu pojechal do jakiegos salonu CarAudio i tam mu to wszystko zrobili.
Jezeli takowy wzmacniacz jest montowany to pytanie za 100 pktow.
Gdzie?:)

pzdrw
Neme

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2002 16:29:22 
Użytkownik

z tego co sie orientuje to w audi coupe byly montowane 4 glosniki . 2 z przodu i 2 w tylnich ( blotniku bo coupeta ma 1 pare dzwi ) znaczy sie za siedzeniami z boku ...
zasilane byly one z radnia .... z zadnym zmacniaczem sie nie spotkalem a mialem 3 coupejki !!

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2002 16:32:52 
Użytkownik

Nie wiem jak w coupe, ale w 100c4 i A6c4 byly jakies wzmacniacze zintegrowane z glosnikami (nokia :-x gowno nie z tej ziemi). W ogole to nie chce grac i jedynym rozsadnym wyjsciem jest wymiana glosnikow. Szczerze mowiac na audio Audi powaznie sie zawiodlem. W firmie gdzie zakladalem radio koles tez niezle bluzgal na naglosnienie w Audi.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2002 17:58:45 
Użytkownik

No wiec tak w b3 (takie mam :-D ) jest tak: z przodu w desce na gorze sa glosniczki 10cm, z tylu w bokach pasazerow sa 13cm glosniczki na wzmacniaczach - obok tych glosniczkow. Glosniczki faktycznie kiepskiej jakosci i wzmacniacze tez - odlaczyc :-D

Rozwiazanie - panele w drzwi przednie - i tam montaz glosnikow 16 (midbas/bass) i do gory w deske wysokotonowe - mozna bez paneli ale nie wszystkie glosniki wejda - ciezko wpasowac sie w wzmocnienie drzwi i mechanizm szyb.

Z tylu w zaleznosci od teori
albo
1. glosniczki w polke np. 2x20cm trojdrozne - co by ladny bass byl
albo
2. sub w polke/bagaznik
albo
3. 16 w polke dla tworzenia tla i sub w bagaznik

Wazne zeby przednie glosniki byly dobrej klasy (zestaw) bo wtedy kierowcy i pasazerowi (czesta obstawa autka) sie dobrze slucha.

No i oczywiscie na koniec modyfkacje powyzsze oparte o wzmacniacz.

Inaczej mowiac - super zabawa i tysiac mozliwosci.
Pozdrofko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2002 22:53:48 
Użytkownik

W związku z tym że mi się nudziło to poszprerałem w swojej Coupejce B3/B4 i co znalazłem:
Mam 2 głośniki na podszybiu,
2 głośniki w boczkach pod bocznymi szybami tylnymi, ale żadnych wzmacniaczy nie widziałem a rozebrałem do cna - u mnie był tylko prawy głośnik, ale to nie ważne.
Mam jeszcze dwa głośniczki wysokotonowe na "zawiasach" półki.
Pozdrawiam
DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2002 15:26:19 
Użytkownik

NemeretH nie wiem czy Twoj znajomy nie pomylil pojec. Moze chodzilo mu o zwrotnice. Sam mam Audi C4 na orginlnych glosnikach z przodu i nie narzekam, z tylu 6x9. Dwa gwizdki (wysokotonowe) umieszczone sa tuz przy klamce dzwi, a dwa 10-centymetrowe chyba sredniotonowe na dole drzwi. Do tego zestawu montowana jest zwrotnica (na kazde 2 glosniki jedna). Szczerze mowiac o wzmacniaczu nie slyszalem, moze byl montowany w pelnym wypasie... (ale nie sadze) 8) 8) 8)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1