.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 15:36:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wymian silnika w coupe typ 81
PostNapisane: 16.paź.2002 13:09:55 
Użytkownik

Jestem szczęśliwym posiadaczem starej coupe niestety pięcio cylindrowy silnik 1.9 (wtrysk KE Jet-tronic boscha) który fabrycznie jest zamontowany lata swietności ma już za sobą a mam okazję tanio nabyć silnik 2.3 20V czy ktoś ma doświadczenia w podobnej sprawie i może przekazać mi jakieś wskazówki odnośnie ewentualnej wymiany silnika na opisany wyżej. Czekam na opinie.

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2002 14:46:27 
Użytkownik

Nie napisałeś czy quattro czy nie, generalnie jak masz sam silnik to sobie możesz odpuścić. Nie wiem, jak wygląda ze skrzynią , ale pewnie też będziesz musiał wymienić. Warto? Nie lepiej kupić inne autko?

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2002 10:35:25 
Użytkownik

Nie jestem aż takim ignorantem aby pominąć tak ważny "szczegół" jakim jest napęd 4x4. Oglądałem silnik 2.3 20V wyjęty z auta i wizualnie nie ma zbyt wielkich różnic. Na dodatek znajomy mechanik twierdzi że skrzynia od mojego auta (V) nie różni się w zasadzie niczym od tej w typie 85 czy B3.A silniczek 2.3 mogę kupić za 800 zł! i to z papierami! Facet wymienił sobie w coupe rocznik 90 silnik na 1.9 tdi i chce się "złomu" pozbyć z garażu. Więc myślę że można spróbować . Chętnie bym skorzystał z twojej sugesti zmiany auta najchętniej na nowsze coupe z silniczkiem 2.6 albo 2.8 ale wszystko rozbija się o kasę.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1