.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 16:04:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak z tymi tulejami
PostNapisane: 06.gru.2002 21:37:25 
Użytkownik

witam.powszechnie wiadomo że wybijają się tuleje w zawieszeniu b4.byłem dzisiaj w Słupsku u pana Bornego,który miał serwis audi i vw(odebrano mu licencję ale nieważne) i powiedział że to wina montażu bo mechanicy dokręcają wszystko na maksa jak auto jeszcze wisi w powietrzu a trzeba opuścić żeby dobrze siadło i się spasowało i dopiero dokręcać.Osobiście nie wiem jak się to robi bo nie widziałem jak mi to wymieniali ale fakt że po 3 mies. już mi znowu stuka a jeżdzę niewiele i po niezłych drogach.

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2002 22:48:20 
Użytkownik

To jest bolączka Audi : zawieszenie, wskaźniki paliwa i temperatury(u mnie prawie wogóle nie pokazują), itp.
U mnie ledwo te tuleje wytrzymują 15 tyś km. Juz zmieniałem je dwa razy i napewno były założone na opuszczonym samochodzie.
Fakt, że jeżeli się je dokręci jak samochód jest podniesiony to gdy opuścimyu auto to one mogą ulec przekręceniu i może się naruszyć guma.
Trudno zawieszenie jakie jest, takie jest, ale mogli nad tym dłużej popracować. W C4 nie ma już takiego problemu, tam zawieszenie jest lepjej przemyślane.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2002 01:24:54 
Użytkownik

Cześć Wam. Znam ten ból. Istnieje możliwość dorobienia lub kupienia gotowych wysyłkowo np. u Koraszewskiego podkładek teflonowych które montuje się wraz z tulejami. Podobno pomaga. Mam to od ok. 2 miesięcy więc za wcześnie na opinie ale myślę że Koraszewski który troszkę audiczek przygotował do sportu chały nie odwala i wie co mówi. Kpl.4 szt. ok 80-100 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2002 09:44:17 
Użytkownik

Cytuj:
Czeœć Wam. Znam ten ból. Istnieje możliwoœć dorobienia lub kupienia gotowych wysyłkowo np. u Koraszewskiego podkładek teflonowych które montuje się wraz z tulejami. Podobno pomaga. Mam to od ok. 2 miesięcy więc za wczeœnie na opinie ale myœlę że Koraszewski który troszkę audiczek przygotował do sportu chały nie odwala i wie co mówi. Kpl.4 szt. ok 80-100 PLN

czekam na opinię na temat tych podkładek z pół roku.
pozdr

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1