.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 07:20:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie znajduje sie uklad TSZ
PostNapisane: 27.sty.2003 08:59:48 
W audi 80 1.6 silnik PP układ zapłonowy TSZ jest podobno częścią centralnego urządzenia sterującego. Gdzie takie urządzenie się znajduje i jak można się do niego dostać.
Dokładnie szukam wyprowadzenia sygnału do obrotościomierza.
Prosze o pomoc.
Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2003 12:53:59 
Użytkownik

TSZ ??? pewnie ci chodzi o czujnik indukcyjny badz halotronowy (nie pamietam ktory to TSZ) ktory znajduje sie w aparacie zaplonowym.

a jesli chodzi ci o to zeby podlączyc obrotomierz, to podlaczg go pod cewke zaplonowa (tak bedzie najlepiej - poniewaz sygnaly z czujnika wchodza na modul zaplonowy i zniego wlasnie na cewke) jeden przewod na cewce to zasilanie a drugi to wlasnie sygnaly z modulu.

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 28.sty.2003 10:05:28 
Użytkownik

Tez mam B3 1.6 PP i kiedys chciałem podłączyc obrotomierz. jakis elektryk jednak powiedział ze do rocznika bodajże 89 autka były wypuszczane z całymi kompletnymi wiązkami przewodów. W późniejszych latach nie. I tu wg. niego pojawił sie problem w podłączeniu wiec dałem sobie spokój. Jakie jest wasze zdanie.
Czy obrotomierz z 1.8 pasuje do 1.6. pozostaje kwestia podlączenia elektronicznego zegarka.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1