.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 00:41:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy bede musial wymieniac przednie swiatla w B5?
PostNapisane: 04.mar.2003 23:01:34 
Użytkownik

W cyklu "Sprowadzic czy Nie", mam jeszcze pytanie odnosnie swiatel: Slyszalem ze bede musial wymienic nie tylko tylne (migacze mam czerwone) ale i przednie swiatla, bo podobno w USA sa symetryczne a w Europie nie. Czy faktycznie auto nie zaliczy przegladu z tego powodu?

Jesli trzeba wymienic, to czy ktos sie orientuje ile w Polsce bedzie kosztowac komplet przednich swiatel (xenony) i tylnych do B5 plus robocizna zeby to wymienic?

Dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2003 23:12:29 
Użytkownik

-tak
-oryg. xenon do A4 B5 ok 2000zł
-tylne raczej niekoniecznie a jeśli nawet to ok 500zł

w/w ceny z rynku części używanych

TDI streetracing

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2003 23:19:38 
Użytkownik

Nasuwa się pytanie:
czy z tyłu masz osobno migacze - na osobnej żarówce? - pewnie tak, więc wsadzisz pomarańczową żarówkę i bedzie O.K. - my tu w Polsze przerabiamy sobie migacze na czerwone - wiec będzie spoko. Ja w C4 mam z tyłu czerwone - fabrycznie - z pomarańczową zarówką.
co sie zas tyczy przodu - moze wystarczy przerobić tylko szkła? Choć pewnie przy soczewce jest ta blacha przesłaniajaca - powodujaca asymetrię - jeżeli chodzi o nia to bez problemu ja dorobisz u ślusarza.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2003 23:23:48 
Użytkownik

Dzięki tym amerykańskim akcentom Twój samochodzik w Polsce bedzie się wyróżniał - myslę, że kazdy by takiego chciał mieć - więc ja na Twoim miejscu nie zastanawiłbym się - sprowadziłbym go.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 00:21:33 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):
Dzięki tym amerykańskim akcentom Twój samochodzik w Polsce bedzie się wyróżniał - myslę, że kazdy by takiego chciał mieć - więc ja na Twoim miejscu nie zastanawiłbym się - sprowadziłbym go.

Pytanie tylko czy niebiescy też się wypowiedzą pochlebnie na temat tej indywidualności ??

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 00:43:10 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Ataman70 napisał(a):

Pytanie tylko czy niebiescy też się wypowiedzą pochlebnie na temat tej indywidualności ??

No nie przesadzaj, a czym to by taki egzemplarz odbiegał od norm?? Obrysówki nie są zabronione, a reszta jest O.K.
ja miałem kiedyś Explorera - z Kanady co prawda, a tam kierunki z tyłu są pomarańczowe, ale przednie lampy były symetryczne. Kontroli mielismy troszkę, ale nigdy nikt nie pytał o lampy!!!

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 00:46:13 
Użytkownik

Ataman70 napisał(a):
DeS napisał(a):
Ataman70 napisał(a):

No nie przesadzaj, a czym to by taki egzemplarz odbiegał od norm?? Obrysówki nie są zabronione, a reszta jest O.K.
ja miałem kiedyś Explorera - z Kanady co prawda, a tam kierunki z tyłu są pomarańczowe, ale przednie lampy były symetryczne. Kontroli mielismy troszkę, ale nigdy nikt nie pytał o lampy!!!

Nadal uważam że lepiej wymienić i mieć spokój. 8-)

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 00:55:37 
Użytkownik

Ale co chcesz wymieniać?
Ja mam czerwone lampy z tyłu - fabrycznie na europę - więc pewnie nie o to chodzi.
A z przodu - jak czyściłem soczewki - to stwierdziłem istnienie przesłony metalowej w lampie - nadającej asymetrię - wiec pewnie w amerykańcu jest ona troszkę innego kształtu, a moze da się ją jakoś przełączyć? - w moim jest regulacja asymetrii na ruch prawostronny i lewostronny.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 01:39:50 
Użytkownik

Dzieki za odpowiedzi jak do tej pory. Co do regulacji przednich (przeslony), to nie wiem. Moge pstryknac jakies zdjecia, tylko nie wiem za bardzo na co sie przygladac.

A jesli chodzi o tylne, to wygladaja tak:
Obrazek

A jak migaja, to tak:
Obrazek

Wiec czy sa OK, czy trzeba cos przerabiac z tylu?

I jescze jedna sprawa. Czy tablice rejestracyjne to teraz tylko takie podluzne robia, czy jeszcze takie bardziej kwadratowe tez robia? Bo jak nie, to taka podluzna u mnie z tylu bedzie wygladala jak pol dupy zza krzaka :-( :
Obrazek

Dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 01:59:07 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
lampy sa ok - nic nie musisz przerabiac
co do rejestracji to chyba robia ale zwatpilem teraz
wydaje mi sie ze tak

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 03:33:25 
Użytkownik

robia kwadratowe ... bedziesz musial ja troche podgiac ale to nie problem ... ja na przyklad od 3 miesiecy jezdze bez rejestracji z przodu i jakos policja sie nie czepia .... ciesza sie tylko ze jej nie zgubilem ... mowie ze mi na stacji wlasnie odpadla jak ja mylem :P ...

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 09:37:18 
Użytkownik

kiedys czytalem w jakims starym kalendarzu motoryzacyjnym ze migacze z tylu moga migac na czerwono bac pomaranczowo a z przodu na bialo bac pomaranczowo, moze teraz przepisy sie zmienily pod tym wzgledem....

Quattro Pete twoje sa jak najbardziej O.K. sam chce przmalowac sobie tyl na czerwono :)2

AUDI 90 z za oceanu... zagazowane 2.3NG and AWO 425S

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 10:37:58 
Użytkownik

Lampy tylnie jak najbardziej ok. Z tablicą tez nie powinno byc kłopotu.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 11:49:15 
Użytkownik

Ja czekam żeby zobaczyć furke na żywo :D

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 14:25:12 
Użytkownik

Przednie lampy sprawdzisz dopiero po zdemontowaniu i rozebraniu - na razie tym się nie przejmuj, jak będziesz w Polsce cos wymyślimy :oko: .

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 14:49:21 
Użytkownik

A ja mam pomysl na te wszystkie sprawy dosc prosty.

1. Blacha na rejestracje jak juz powiedzialem :bardzozly: Nieczytales bezproblemu dorobiom, A jak dasz komus w lape z 200zl to i ci ja skroce z gory i dolu. Wiem bo sasiad ma z Mexyku Golfa Manchatana

2.Odnosnie lamp to chyba pomaranczowe zarowki niestykna wiec mozna zrobic to nastepojaca, wziasc sie zgadac z kims z forum kto ma lampy gdzies w odstawce bo wymienial na inne i zapozyczyc sobie je na dzien przegladu wymiana lampki to odkrecenie kilku srobek a po przegladzie znow wstaw. NAmolnym policjantom mowi sie ze to sa orginaly a ze autko jest z Ameryki to tak do rochu jest doposzczone, zawsze lapia sie nato . Sasiad mia podobne problemy.

3.Front to gdzies widzialem ze przerabijom ale tylko przednia czesc kloszy w samochodzie na jakiejs stronce byly szyby do kloszy do wersji amerykanskiej i europejskiej :grin: Szybaka tak chyba 70$ kosztowala.

There is only one person who can stop me..................................................GOD
A3 1.8t quattro, S3-robi sie powoli monsterek :)17

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 14:53:02 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
ad2. po co tyle kombinacji skoro wszystko jest ok??? swieci na pomaranczowo? swieci. i juz.

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 15:00:11 
Użytkownik

Quattro Pete:

Jest tak:

1. Lampy przednie: Muszą być asymetryczne czyli musiałbyś wymienić. Nie wiem jak przeróbka się do tego ma, ale długie dalej pozostaną źle ustawione (tak, też są inne). Używany xenon kupisz za ok. 2000-3000PLN z żarówkami + przetwornicami. Same obudowy pewnie taniej. Nowe kosztują ok. 5000-8000PLN z przetwornicami + żarówkami (jedna żarówka ok. 500PLN), czyli samą obudowę kupisz pewnie taniej.

2. Lampy tyle: One są w porządku. Kolor lampy jest nie ważny. Możesz mieć fiolotowy w zielone kulki. Warunkiem jest żeby ŚWIECIŁY w kolorze pomarańczowym. A na zdjęciu u Ciebie widać bardzo ładnie że nie będzie miał problemu. Nasze Audi A4 Avant też ma czerwone kierunki, a świecą na pomarańczowo.

3. Rejestracja: Jest w porządku. Kształt rejestracji może być kwadratowy, musisz po prostu poprosić (albo zapłacić 100-200PLN) żebyś dostał amerykańską tablicę.

Powodzenia![/u][/i]

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 15:12:29 
Użytkownik

Mori ale jak zamowi typowom kwadratowa to mu niewejdzie!!! Widzialem takie kombinacje mosi poprosic o skrocenie z gory i dolu.
A te szyby z specyfikacja kosztuja 162 - 227 euro wzaleznosci od lampy

There is only one person who can stop me..................................................GOD
A3 1.8t quattro, S3-robi sie powoli monsterek :)17

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2003 15:17:26 
Użytkownik

Baczan napisał(a):
Mori ale jak zamowi typowom kwadratowa to mu niewejdzie!!! Widzialem takie kombinacje mosi poprosic o skrocenie z gory i dolu.

Tak wiem, ale chodziło mi o to że nie musi przerabiać/kupować europejskiej klapy tylnej. ;) Sorrki za nie dopisanie. :oops:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1