.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 22:32:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A w Cygarach, to stuka i stuka...
PostNapisane: 08.mar.2003 16:34:39 
Użytkownik

Szyba boczna od strony stuka mi przy prowadnicy. Dokładnie ten metalowy (jak to się nazywa??) duperelek, co prowadzi szybę po szynach i jest zamocowany w górnej części szyby...No wiecie o co chodzi. Jak to zregenerować? Jak to wykręcić żeby nie uszkodzić szyby?

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2003 21:01:24 
Użytkownik

he też mi to dziadostwo stuka jak szyby otworzę (zwłaszcza tylne). Patzryłem kiedyś jak to wykręcić ale żeby to zrobić to trzeba całe drzwi rozebrać i wysunąć szybę z prowadnicy, wtedy dokręcić nakrętkę która jeździ w prowadnicy (ewentualnie coś do niej przykleić żeby była grubsza) i poskaładać. Ja kiedy zobaczyłem ile to roboty to dałem sobie spokój - mam klimę i nie potrzebuję jeździć z otwartymi szybami :-D ). Myślałem też o jakimś środku który by spowodował, że uszczelki trochę "spuchną" co w efekcie zniwelwało by trochę luz ale nic takiego nie znalazłem. Jak masz czas to sie baw - chętnie posłucham o rezultatach :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2003 23:54:56 
Użytkownik

Czas...nie znam nikogo kto go ma :D Pobawię się napewno, bo u mnie stuka szyba kierowcy nawet gdy jest domknieta. Jakiś patent wydumam, ale miałem nadzieję, że ktoś już to robił.
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2003 09:07:49 
Użytkownik

u mnie też grzechoczą tylne szyby jak są otwarte ale nie chce mi się z tym bawić, pukało i puka .... może fabryka takie urozmaicenie przewidziała.....taka mała atrakcja.
a swoją drogą to moglibyśmy założyć kilka klubów na forum....na przykład klub zbieraczy wody w kufrach :grin: .....albo klub grzechoczących szybiarzy......
wydawałoby się, że taka fest - marka a tu tyle typowych mankamentów

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1