.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.mar.2025 00:05:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2007 16:11:30 
Użytkownik

cześć dołączam się do tematu bo mam identyczny problem z którym walcze od ponad roku,wymieniłem zawieszenie, plecionke na wydechu, wyciełem katalizator, i już nie wiem co robić , odnośnie przeciwwag na półosiach to nie ma ich w a4 bo obie półośki są równej długości więc to odpada, na podnośniku nic u mnie się nie dzieje bo też próbowałem rozpędzać auto bez obciążenia, te drgania są identyczne jak u autora tego postu, poroszę o dalsze kontynuowanie tematu, pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2007 17:00:56 
Użytkownik

własnie wróciłem z wartatu.... i łozyska...cichutko pracują.... słychac tylko (na podniesionym smaochodzie -jazda na sucho) bicie w okolicy mechanizmu.... i myle że jednak bez wyciagniecia skyzni sie nie obędzie :( w dodaku... od wczoraj dziwnie trójka wchdzi w czasie jazdy.. taki mały zgrzyt...
a co dziwne na postoju pracuje ok... czy moze mie to coś wspólnego ?

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2007 17:16:20 
Użytkownik

Może kulą w płot, ale ja właśnie usunąłem takie dygotanie auta u siebie. Też mi się wydawało że z okolic sprzęgła. Oto co było:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... t=#1008154

Dodam tylko, że mechanik nieco wcześniej wziął słuchawki "lekarskie", przyłożył to tu, to tam i wyraźnie mi powiedział, że to kółko zaraz się urwie.

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2007 17:32:38 
Użytkownik

piotr_w5... a jak u Ciebie zachowywało sie audo bez obiązenia ...czy było słychac sos w okolicy skrzyni mechanizmu roóznicowego.. jakes dziwne dzwieki pukanie..... ????
tez miałem wywalic kata bo myslałem że to on ...wymieniłem tłymnik sirodkowy..... niepotrzebnie zreszta...

:(:

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2007 17:48:13 
Użytkownik

ja się dokładnie nie przysłychiwałem ale jak stałem obok auta a mechanior gazował to nic a nic nie było słychać cicho się wkręcał i przechodził przez te 80- 90 km/h na 5 biegu bez żednych hałasów, mam swoje podejżenia co to może być bo w skrzynie nie wierzę.Przy waleniu w podłogę od ponad roku to chyba już dawno by się coś rozwaliło w skrzyni tym bardziej że często jest pożądny but. pisałeś mi że coś tam ktoś kombinował z mocą w twoim aucie, u mnie na 100% bo rozbierałem sterownik i siedzi chip. Pierwsze co zrobię to podmienie sterownik silnika na fabryczny. Napisze ci jeszcze że jak przyśpieszam i leciutko wcisne hamulec podczas przyśpieszania to drgania giną, wyjaśniając to nie wiem czy wiesz o czujniku przy pedale hamulca po wciśnięciu którego obcina wtrysk paliwa lub coś w tym stylu (może ktoś wie coś więcej to bardzo proszę). takie jest moje podejżenie. Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1