.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 00:07:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [b4 1.9tdi 1Z] skrzynia biegów
PostNapisane: 29.mar.2007 19:00:29 
Użytkownik

witam.panowie czy możliwe jest by w skrzyni były jakieś luzy a jesli takie by były to co moze na to wskazywać??

Ps panowie gdzie jest regulacja siłownika sprzęgła??to jest jakaś śróbka czy coś podobnego??jak wyregulowac sprzęgło??

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 19:19:18 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Sprzęgło hydrauliczne jest NIEregulowane.

Jakich luzów szukasz ?? Na mechaniźmie różnicowym?? Na wałku atakujacym??

Określ się kiedy ten "luz" wyczuwasz.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2007 22:30:30 
Użytkownik

jeśli chodzi o sprzęgło to gdy nie jest wciśniete słychać dźwięk jakby jakies elementy sie obcierały o siebie a podczas gaszenia samochodu na koncu słychac stukot.po wciśnieciu sprzegła to nie jest słyszalne.sprzegło jest nowe.mechanik który wymieniał mi sprzegło powiedział ze jedyna rzecz która moze to powodować to siłownik który trzeba cofnąć.jesli to się zrobi to te elementy nie bedą sie ocierały i bedzie cisza.nie znam sie na mechanice wiec nie wiem zabardzo o co chodzi...dlatego pytam czy na tym siłowniku jest jakas regulacja.
a jesli chodzi o skrzynie biegów to odczuwam szarpniecie po szybszym puszczeniu sprzegła i słychac stuknięcie.wymieniłem sprzegło,poduszki pod silnikiem tez są dobre,poduszki pod skrzynia również są ok.znajomy mi powiedział ze on miał podobny efekt gdy miał jakieś luzy w skrzyni czy coś takiego.ze skrzynia mam wszytko ok olej jest,biegi wchodzą bardzo dobrze wiec nie wiem o co chodzi i co moze powodować to szarpnięcie.a czy to normalne jak podczas jazdy puszczam gaz i go zaraz dodaje to lewarek szarpie do przodu i do tyłu??

Strefa czasowa: UTC + 1