.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 09:02:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 AFB 1999 automat] Coś cieknie...
PostNapisane: 10.maja.2007 12:58:13 
Użytkownik

Witam

Ostatnio zobaczylem jakas plame pod autem, podjechalem na kanal i pstryknalem fotke miejsca z ktorego cos mi cieknie. Wyglada na wode - nie lepkie, przezroczyste i bezzapachowe - ale nie mam pojecia skad mogla sie wziasc ta woda - w chlodnicy mam G12.

Tutaj fotka z cieknacego miejsca:
http://www.vneb.pl/audi/audi_cieknie.jpg
Moze ktos cos doradzi. podejrzewam, ze to cos z klima ma wspolnego ale nie znam sie i moge plesc brednie.

Druga sprawa:
Poziom plynu chlodzacego mam nieznacznie ponizej kreski min - ok 1-2 milimetry. Plynu nie ubywa. Pytanie: dolewac czy olewac?
Ponadto czy to normalne, ze silnik jest niedogrzany przez cala trase ok 250 km? Tzn jak jechalem w jedna strone i powiedzmy dosc mocno deptalem po gazie to temp. byla 90 stopni, ale jak wracalem i jechalem delikatnie, powiedzmy nawet kapeluszniczo, to temperatura wachala sie miedzy 70 a 80 stopni.
Dodam ze tak bylo przed wymiana swiec - jak jest po nie wiem, bo dopiero co kilka minut temu je wymienilem.

Marcin Marek Kucharzyk

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2007 15:14:57 
Użytkownik

Co do temperatury, to zapewne termostat.
Jeśli chodzi o wyciek, to skoro jest bezbarwny, bezwonny i bezsmakowy, to być może jest to kondensat z klimatyzacji.

Strefa czasowa: UTC + 1