.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 15:46:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.8 ADR] zawieszajace sie obroty
PostNapisane: 31.maja.2007 16:43:22 
Użytkownik

Witam wszystkich!!moze ktos mi poradzic co sie dzieje, poniewaz w mojej a4 jak puszcze noge z gazu i wcisne sprzeglo to nie zawsze, ale coraz czesciej obroty powoli schodza w dol i zatrzymuja sie na ok 1500-1400 lub 1200.trzymaja sie tak i po jakies dluzszej chwili mozolnie opadna na dol do prawidlowych. czy to moze byc przepustnica i czy wystarczy ja przeczyscic czy cos innego??autko jezdzi na gazie, ale na benzynie jest mniej wiecje to samo jak sprawdzalem.

Tytuł:
PostNapisane: 09.cze.2007 19:00:35 
Użytkownik

koledzy nikt nie mial podobnej sytuacji?a moze to byc czujnik temperatury wody?jak dwa razy podpinalem pod kompa to wyskakiwal blad tego wlasnie czujnika, ale nie wiem czy to nie bylo zwiazane z odpieciem klemy od aku i powstal blad.czy to nie ma znaczenia jesli chodzi o ten czujnik i odlaczenie klemy, ale jak drugi raz mialem podpiety komputer pod samochod to czujnik pokazywal dobra temperature do ECU, chyba ze wariuje od czasu do czasu i stad te wahania obrotow. jak myslicie??

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 08:56:20 
Użytkownik

Warto zaczac od wyczyszczenia przepustnicy z nagaru...

Chiptuning i diagnostyka VAG, Opel, BMW. Naprawa sterownikow airbag, licznikow, laptopow i innych urzadzen elektronicznych (TV itp.)

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 10.cze.2007 12:07:02 
Użytkownik

przepustnice mam juz wyczyszczona, bo ja pierwsza o to podejrzewalem.ale jesli dwa razy wyskoczyl na kompie blad czujnika wody, to moze to on powoduje te problemy. dodam, ze czasami mam problem z zapaleniem silnika jak jest goracy, a jak czytalem inne posty, to koledzy tez mieli problemy z odpaleniem na goraco. chyba, ze blad z tego czujnika moze tez wyskoczyc jak sie odepnie klemy z aku.

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 07:55:06 
Użytkownik

Czujnik moze tez to powodowac np. jesli bedzie pokazywal temp grubo minusowa (przerwa czujnika lub przerwa w polaczeniach). Jesli masz zapisane te bledy to wrzuc je tu jak nie to najlepiej zdiagnozowac auto w chcili kiedy to sie dzieje. Moim zdaniem nie warto sie bawic tylko od razu wymienic czujnik bo to nie majatek a bedzie wiadomo co i jak.

Chiptuning i diagnostyka VAG, Opel, BMW. Naprawa sterownikow airbag, licznikow, laptopow i innych urzadzen elektronicznych (TV itp.)

mob. 07746172658

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2007 16:35:08 
Użytkownik

no wlasnie, dzis tez bylem podpiety pod kompa i wyrzucilo mi 3 bledy. facet powiedzial mi, ze przeplywka, ale ona jest usparwiedliwiona, bo probowalem zapalic silnik ze zdjetym wezem miedzy przeplywka, a przepustnica, oczywiscie czujnik temperatury tylko, ze mowil, ze ten blad jest niezidentyfikowany dla komputera, nie to ze robi czujnik jakies zwarcia, ale sa zaklocenia. i nie wiem skad 3 blad z walka rozrzadu.w kazdym razie dzis musze spisac numery z tego czujnika temp i jutro go kupie i wymienie. mam nadzieje, ze pomoze, bo samochod psoci mi sie przed sprzedaza, a chce to samo tylko w dieslu.

Tytuł:
PostNapisane: 13.cze.2007 16:04:53 
Użytkownik

wymienilem dzis czujnik temp wody. nie zauwazylem poprawy, albo za malo jeszcze pojezdzilem. w kazdym razie jak zaczyna cos mi sie dziac z obrotami to wskaznik paliwa zaczyna pokazywac mniej paliwa. nie wiem czemu tak jest , ale zapewne gdzies ida jakies lewe prady i to powoduje moze te wszystkie usterki. oczywiscie wszystko zaczyna sie dziac jak silnik jest dobrze rozgrzany.jak sie rozgrzewa to wszystko jest ok. i co najciekawsze to zauwazylem takie zjawisko, ze na postoju dzis jak silnik chodzil na wolnych obrotach i np jak go zgasze to nie zawsze, ale po ok 30sek. czuc i slychac z tylu jakby w bagazniku takie tapniecie, cos w rodzaju jakby przewrocilo sie cos ciezkiego w bagazniku (np banka), ale tam nic sie nie przewraca. wiec zapewne albo w zbiorniku gazu, albo paliwa cos sie dzieje. czy moze ktos wie co to moze byc??

Strefa czasowa: UTC + 1