.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 17:54:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 2.5TDI] Potrzebny serwis - KATOWICE
PostNapisane: 31.paź.2007 23:13:56 
Użytkownik

Witam Was wszystkich. Bardzo proszę o pomoc w temacie serwisu. Mam od niedawna A6 2.5tdi 2002r silnik 163KM . Mieszkam w katowicach. Proszę powiedzcie gdzie , u kogo serwisować to auto?? Oczywiście poza serwisem Dilerskim z uwagi na koszty. Może ktoś mi doradzi, zna dobrego mechanika znającego się na tych autach. Z góry dziękuję[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 00:37:41 
Klubowicz

www.sserwis.pl

No nie mów, że kupiłeś auto za worek pieniędzy i teraz będziesz drutowal by oszczędzić na serwisie... W podanym przezemnie wiele taniej nie będzie, może być nawet drożej (cen nie znam) ale z opinii tutaj panujących ASO mogło by tam na szkolenia przyjeżdżać...

Jest tutaj na forum wątek z polecanymi warsztatami...

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 01:06:20 
Użytkownik

To nie jest kwestia oszczędności. Chcę znależć mechanika który zna się na tych silnikach, a takich w serwisach ASO raczej nie ma. Zresztą mało jest tam mechaników umiejących zdiagnozować silnik - to sami monterzy. A pozatym jak mówisz że dałem worek pieniędzy to nieprawda. Auto nie jest nowe. Sam go kupiłem w Monachium za 11500 euro. Końcówka roku 2002r.
A tak wogóle poprzednie moje auto to był citroen xsara HDi , miałem go od nowości. Przez 5 lat nawet się spisywał, ale ostatnie 2 lata to wysyp awarii.
Szwagier mówi kup audi i będziesz miał po problemie. Kupiłem więc. Pierwsze audi w życiu. szkoda że nie widziałem waszego forum przed kupnem, pewnie bym nie kupił - tyle tutaj złego słyszę na temat V6 2.5 tdi że jak teraz jeżdżę swoim to każdy stuczek, dymek z rurki itd . mnie przeraża. Strach ma wielkie oczy , to prawda !!! Przyznaję się - nie mam pojęcia o audi, sądziłem że auto które nowe kosztuje 260 tys, warte jest tego by dać za niego 45tys gdy ma niecałe 5 lat???? [/img]

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:19:51 
Użytkownik

AndreKatowice napisał(a):
.... pewnie bym nie kupił - tyle tutaj złego słyszę na temat V6 2.5 tdi że jak teraz jeżdżę swoim to każdy stuczek, dymek z rurki itd . mnie przeraża.

To co tutaj wyczytałes to nie wina V6 tylko tych "mechaników" co niby sie znaja na tym silniku i grzebia w nim poczytaj mój watek o druciarzach, obys nie trafił na takich, a co do fachowca od V6 znajdziesz odpowiedz w moim watku - poszukaj

powodzenia
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:21:20 
Klubowicz

AndreKatowice napisał(a):
To nie jest kwestia oszczędności. Chcę znależć mechanika który zna się na tych silnikach, a takich w serwisach ASO raczej nie ma. Zresztą mało jest tam mechaników umiejących zdiagnozować silnik - to sami monterzy. A pozatym jak mówisz że dałem worek pieniędzy to nieprawda. Auto nie jest nowe. Sam go kupiłem w Monachium za 11500 euro. Końcówka roku 2002r.
A tak wogóle poprzednie moje auto to był citroen xsara HDi , miałem go od nowości. Przez 5 lat nawet się spisywał, ale ostatnie 2 lata to wysyp awarii.
Szwagier mówi kup audi i będziesz miał po problemie. Kupiłem więc. Pierwsze audi w życiu. szkoda że nie widziałem waszego forum przed kupnem, pewnie bym nie kupił - tyle tutaj złego słyszę na temat V6 2.5 tdi że jak teraz jeżdżę swoim to każdy stuczek, dymek z rurki itd . mnie przeraża. Strach ma wielkie oczy , to prawda !!! Przyznaję się - nie mam pojęcia o audi, sądziłem że auto które nowe kosztuje 260 tys, warte jest tego by dać za niego 45tys gdy ma niecałe 5 lat???? [/img]

Kupiłeś tanio - to fakt... ale to i tak worek pieniędzy :P Co do przewrażliwienia - zrób pierwszy serwis w "sserwis" a później będziesz jeździł bezstresowo jak ja.

Ostatnio edytowano 01.lis.2007 10:36:43 przez GrzesB, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:31:43 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
... zrób pierwszy serwis w "ssweris" a później będziesz jeździł bezstresowo jak ja.

Pozwole sobie poprawic Moda :P serwis w "sserwis" :P

;)

pozdrawiam

:):

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:37:59 
Użytkownik

Prawie dobrze napisałeś, nie poprawiaj - powinno być,, ssierwis"

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:38:22 
Klubowicz

Dobrze już dobrze - poprawiłem... W sumie do Piotrusia też mógłby pojechać... też niedaleko...

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 10:45:05 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Dobrze już dobrze - poprawiłem... W sumie do Piotrusia też mógłby pojechać... też niedaleko...

Tez tak myslalem , tylko sie mi wydaje , ze najpierw pasuje sie umówic , zagadac :):

Tytuł:
PostNapisane: 01.lis.2007 12:48:09 
Klubowicz

falco napisał(a):
GrzesB napisał(a):

Tez tak myslalem , tylko sie mi wydaje , ze najpierw pasuje sie umówic , zagadac :):

Ale ja mu adresu nie podałem :peace: Chodziło tylko o wskazanie dobrego mechanika...

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2007 19:02:31 
Użytkownik

Zgłoś się do polecanego na forum warsztatu M.Danecki w Piekarach ŚL. ul. Bytomska 367.
W czasie ostatniego pobytu tam, widziałem mechanika z ASO NOMA Katowice , który próbował rozwiązać problem serwisowanego u nich autka - prawda ,że żałosne. Wszystko wskazuje ,że lepiej udać się do źródła niż wysługiwać się pośrednikami.
Facet jest konkretny i bardzo miły a co najważniejsze dysponuje ogromną wiedzą i doświadczeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lis.2007 19:45:42 
Użytkownik

dzięki, ale czy to nie jest czasami Bosch serwis w piekarach??? Bo jak to oni to są cholernie drodzy !!!! jak miałem Cromę kiedyś to za diagnozę czujnika obrotów z wymianę 20minut na warsztacie zapłaciłem 880zł!!!!!! (czujnik kosztował 60zł)

Strefa czasowa: UTC + 1