czarny3544 napisał(a):
Hejka! Mam do forumowiczów pytanko; otóż mam problem z pierwszym uruchomieniem mojego Ael-a,potem żadnych problemów,tylko wówczas gdy jest zimny,co może być przyczyną? Kilka dni temu byłem u mechanika,który po podłączeniu do kompa powiedział,że wszystkie nastawy są Ok,a przyczyną może być jakiś tam sterowniczek przyspieszacza czy coś w tym rodzaju,trochę nie chce mi się wierzyć ale napiszcie czy może być taka przyczyna, jeśli możecie doradźcie coś,co sprawdzić? O nastawach które odczytał po podłączeniu powiedział,że są w normie. Jeśli znacie jakiś dobrych fachowców na Mazurach lub w okolicy podpowiedzcie. Dzięki za wszelkie próby pomocy!Pozdrawaiam miłośników OOOO
Nie są w normie skoro nie zapala, prawda? Było na forum kilkanaście razy, w tym moje posty. Kąt wtrysku jest do regulacji. Uwierz mi, że mechanicy mają mdłe pojęcie. W zeszłym roku miałem te same problemy. Dwóch różnych mechaników. Jeden powiedział, że silnik zdycha i ma słabą kompresję. Drugi stwierdził, że to lekki wyciek spod uszczelki w pompie wtryskowej. Kat wtrysku? Nieee, mówią kiwając głowami.
Jeśli masz następujące objawy: kręcisz 5, 10, 20 sekund, a silnik powoli zaczyna zaskakiwać to na 99% kąt wtrysku.