.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 23:56:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 2.5 tdi 2000r] proble po wymianie termostatu
PostNapisane: 23.lis.2007 03:03:36 
Użytkownik

Witam wszystkich pewnie bylo duzo na ten temat ale z braku czasu prosze o szybko pomoc poniewaz auto stoji w garazu i jezdzic nie mozna. Wymienilem termostat na nowy nie moglem kupic orginalnego a w sklepie polecili mi wahlera zlozylem wszystko dobrze auto odpalilo od razu probelm wyglada tak ze na wskazniku temperatury mam 90 lub wiecej a w samochodzie leci zimne powietrze i mam wrazenie ze termostat sie nie otwiera poniewaz waz który idzi od pompy do chlodnicy na dole jest zimny gdy na zegarach jest 90 i wlaczaja sie wentylatory. Prosze o jak najszybsza pomoc jutro chyba bede zmuszony znowu caly przud rozebrac pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 06:35:46 
Użytkownik

Szanowny Panie czy odpowietrzył Pan układ ? Czy płyn na max i korek zakręcony ? Odkręć korek od zbiorniczka i niech Niunia chodzi a jak się odpowietrzy to dolej płynu i poczekaj chwile i jak już nie będzie ubywać płynu wtedy zakręć korek . :(:
Tak na koniec to prosimy przedstawić się w dziale Newbie http://www.audiklub.org/phpBB2/viewforum.php?f=4 bo będzie uwaga od moderatorów .

Ostatnio edytowano 23.lis.2007 10:32:23 przez miras49, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 09:05:22 
Klubowicz

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752

Przeczytaj dokładnie instrukcję Meszruma (pierwszy post w przywołanym topiku, w części dotyczącej wymiany rozrządu) .

Poprostu nie odpowietrzyłeś we właściwy sposób nagrzewnicy. To bardzo prosta czynność ale konieczna do wykonania. Miłej lektury, a potem do dzieła i ogrzewanie powróci na pewno ;) .

miras49 napisał(a):
Tak na koniec to prosimy się przedstawić w dziale Newbie http://www.audiklub.org/phpBB2/viewforum.php?f=4

Oooo ... . Nie wiedziałem, że mamy nowego moderatora na AKP.
A tak na marginesie - Tobie Miras również polecam wątek Meszruma (przeczytaj, zrozumiesz dlaczego).

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 09:18:10 
Użytkownik

Mnie to narazie nie jest potrzebne a z tym moderatorem to poprostu zwróciłem uwagę z grzeczności . Piotruś czy to aż takie wielkie wykroczenie na AKP ?

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 12:41:24 
Użytkownik

Problem w tym ze tak juz odpowietrzalem sciagalem ten waz i musialem zrobic cisnienie w zbiorniczku wyrownawczym zeby poszedl plyn z centralki ale ogrzewania nie ma a na zegarze jest ponad 90 stopni a waz idacy do chlodnicy na dole jest zimny

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 17:09:15 
Użytkownik

A czy nie prościej sprawdzić sam termostat : grzanie , termometr i looknąć w jakiej temperaturze sie zaczyna otwierać a w jakiej jest max otwarty. Przy okazji mi sie raz trafił wahler co sie nie otworzył wcale. Jak powinien wyglądać oryginalny wahler bo ten co ja miałem był z jednym o-ringiem i był koloru srebrnego a widziałem też koloru złotego miał 3 uszczelki, o-ring . Możliwe, że oba są oryginalne ale wole zapytać.

POZDRAWIAM

Ostatnio edytowano 23.lis.2007 17:41:51 przez STROKE, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2007 17:34:58 
Użytkownik

Nie jestem pewien czy przyczyną może być termostat bo tak mi sie wydaje, że nawet przy małym obiegu powinno grzać jak będzie odpowietrzone . On ma wskazówkę na ...... i zero ciepełka , a ogrzewanie leci po małym obiegu czyli przy zamkniętym termostacie. Być może się mylę ale ..................

Ziomus to musi zadziałać ja jak wymieniałem płyn miałem to samo ale po kilku minutkach przewaliło płyn , dolałem i jest ok ! Spróbuj powinno zadziałać .

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2007 18:01:45 
Użytkownik

Witam wielkie dzieki za pomoc juz wszystko dobrz okazało sie ze byl zapowietrzony pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1