.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 12:03:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2007 15:01:00 
Użytkownik

A więc filtr nowy, podgrzewacz (zawór filtra paliwa) nowy, poskręcane na nowe obejmy i na razie tlenu w przewodzie nie widzę, chyba jest ok. Więc powodem powietrza w układzie paliwowym były nieszczelności przy filtrze paliwa. Kiedyś pisałem o takim dziwnym pykaniu słyszalnym z boku auta, otóż wymiana filtra złożyła się z tankowaniem Shell V-Power i te cykanie ustało, dziwne....
Klubowicze - powodzenia w nowym roku.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2008 18:40:04 
Użytkownik

I ja mam podobny problem.

W wężyku do pompy VP44 ewidentnie na wyższych obrotach widze pęcherzyki powietrza.
Do tego jeśli puszczę paliwko przez oryginalny filtr a powrót przez zaworek w filtrze to sprawa ma się jeszcze bardziej krytycznie bo wtedy to już na 50% paliwa przypada 50% powietrza.
I autko się dławi i gaśnie.
Na razie mam puszczone paliwko do pompy przez zwykły filtr paliwa przezroczysta banka a powrót bezpośrednio do baku.
Czy mogę tak chwilowo jeździć??
Bo nie moge wykryc przyczyny tego powietrza.
Moje podejrzenia padaja na waz który dochodzi do filtra a połączony jest z aluminiowa rurka która dalej biegnie pod autko do baku.
Kurcze a może to sytuacja taka że mam teraz mało paliwa w baku jednakże kontrolka się nie pali:)

PS. gdzie można dostac te oryginalne opaski zaciskowe na węzyki?? Bo kurcze możliwe chyba jest że jak zaciskam standardowe zaciski na sróbkę to może gdzieś się robic szczelinka?? jak myślicie?? Lepiej wcisnąć ciasno przewód bez opaski czy docisnąć go jeszcze zwykłą ??

W obecnej chwili z przewodu doprowadzającego wpadają do mojego przezroczystego filterka malutkie ale często pęcherzyki powietrza. a przy dodaniu gazu robi się praktycznie akwarium:)

Kurcze co możę byc przyczyną i gdzie szukac??
A i jest jakaś metoda na niezapowietrzenie ukladu przy wymianie tego kawałka przewodu?? czy wystarczy zacisnąć przewód który dochodzi do pompy od filtra??

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2008 16:00:46 
Użytkownik

Czy jest możliwe że na tym tymczasowym małym uniwersalnym filterku paliwa Autko miało by odczuwalnie lepsza dynamikę jazdy niż na oryginalnym filtrze??
Wydaj mi się że nie jest to możliwe jednakże wrażenia z jazdy mówią inaczej.
Może to przez to żę w tej chwili idzie mniej tego powietrza w układzie?/
jak myślicie??

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2008 19:39:59 
Użytkownik

Dobra zamiast gadać o warsztatach i Diagtroniku może ktoś odpowie mi na moje powyższe pytania??
bardzo proszę o zabranie głosu pana Piotrusia, Meszruma i Carlnovy.
oczywiście innych obeznanych również:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1