Witam Forumowiczów.
Mam pytanie czy jest możliwość regeneracji wtrysków do silnika 2,5 AKE o dwuch oznaczeniach 059 130 01 / 043 213 3805 i sterujący z jednym oznaczeniem 043 213 3802.
Znalazłem firmę która chwali się certyfikatami Boscha na wszelkie manewry z wtryskiwaczami w Rudzie Śląskiej.
Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest to możliwe i gdzie jest godny polecenia warsztat w okolicach Łodzi.Jak nie ma takich możliwości to gdzie szukać wtryskiwaczy, dobrych i nie walących po kieszeni.
Jeszcze jedno pytanie, kolega ma też taki silnik i zaczął mu się zapowietrzać.
Zaprowadził do warsztatu i w warsztacie wymienili mu wszystkie przewody łącznie z wyciąganiem pompy elektrycznej w zbiorniku ,sprawdzili szczelność całego układu i dwa dni było dobrze ponownie auto do warsztatu i tam diagnoza że pompa VP musi iść do naprawy bo zasysa powietrze poza układem paliwowym.Zapłacił za przegląd i naprawę pompy 600,00PLN i autko jeżdzi.
Mam pytanie odnośnie pompy VP czy jest możliwość zapowietrzania się pompy poza układem paliwowym, jakieś uszczelnienia przez które pompa zasysa powietze. Czytałem dużo postów na temat zapowietrzania się układu paliwowego ale nie znalazłem nic na temat możliwości zasysania powietrza przez nieszczelności samej pompy. Może ktoś się wypowiedzieć w tej materii
Będę wdzięczny za wszelkie informacje w tych tematach.