nixon napisał(a):
wlaczanie tempomatu mam z boku natomiast od przodu mam taki przlacznik.sa dwa skroty na nim ale juz nie pamietam jakie.myslalem ze ktos z was bedzie wiedzial.co do spryskiwaczy reflektorow to chyba nie dzialaja mi z tymi od szyb przednich.wlaczalem przednie ale musialem robic to z kabiny.patrzylem czy jest plyn na reflektorach ale nie bylo niestety.moze mam zepsute albo wlacza sie je w innym miejscu
tempomat jest z lewej strony razem z manetką od świateł. Klawisz FIX z boku służy do włączania tempomatu i zwiększania prędkości (przytrzymując klawisz). Suwak na manetce tempomatu służy do całkowitego wyłączenia tempomatu (trzeba przesunąć skrajnie w prawo), do powrotu do zapamiętanej prędkości (np.po hamowaniu chcesz rozpędzić auto do ostatniej zapamiętanej przez tempomat prędkości to przesuwasz przełącznikiem w lewo), przesuwając suwak lekko w prawo wyłączasz chwilowo tempomat, ale pamięć ostatniej prędkości jest zachowana.
Jeśli masz przełączniki na prawej manetce z boku - służą one do przełączania opcji w komputerze pokładowym.
Ze spryskami jest tak jak koledzy pisali - musisz włączyć światła i przytrzymać dłużej spryskiwanie szyby