meszrum napisał(a):
smola napisał(a):
(...)
W końcu zrobiłem logi, bo od jakiegoś czasu dziwne rzeczy się dzieją (...)[/url]
jakież to dziwne rzeczy się dzieją?
jeżeli chodzi o sama jazdę to zauważyłem ze jak jest zimny jeździ bez problemu, jak się trochę nagrzeje pojawiają się rożne dziwne rzeczy. Poza zastrzeżeniami do pracy samej skrzyni choć tu podejrzewam ze adaptacja wypadła ( stad moje pytanie o proces adaptacji za pomocą vag-com ) bo kilka razy odłączałem akumulator. Co do samego samochodu to zdarza się tak ze przy przekręceniu kluczyka ( silnik ciepły ) nie gaśnie kontrola świec żarowych i samochód nie chce odpalić dopiero po kilku próbach się udaje, gdy następnym razem nie ma tego problem, koleina sprawa to pojawiająca się w trakcie jazdy kontrolka od ESP, gdy to się stanie samochód zdaje się nie reagować na pedał hamulca ( samochód hamuje ale obroty są dość wysokie i ciągnie samochód do przodu ) lub odwrotnie obroty spadają najniżej jak się da i następuje hamowanie silnikiem ale bardzo mocne. po puszczeniu pedału gazu samochód zachowuje się jak gdyby wcisnęło się hamulec. Dzieje się tak sporadycznie i trwa to paręnaście sekund później wraca wszytko do normy.
Błędy jedynie te co zamieściłem, nic więcej się nie pojawia, po skasowaniu pojawiają się te same. powiedziano mi ze mam sprawdzić i przeczyścić złącza od ECU silnika i skrzyni. tak tez zrobię i zabezpieczę płynem to złączy elektrycznych. jaka jeszcze może być przyczyna słabego sygnału ECU ?
badyl napisał(a):
dlamnie wszystko gra turbo pompuje przeplywomierz nieucina dawek itd tylko niejestem pewien czy nie masz slabej pompy wtryskowej niech sie lepiej obeznani wypowiedza no i ten 5 cyl jak ktos wczesniej pisal
co do słabej pompy to rzeczywiście nie miała ostatnio łatwego życia, dwa razy wysuszyłem auto ( piep***** wskaźnik paliwa !!! ) i był problem z odpaleniem, a wiecie jak te pompy lubia powietrze
![n :/](./images/smilies/005.gif)
wiem ze jest to zbrodnia dla ludzkości ale nie mogę dojść do ładu z tym wskaźnikiem, pływak w baku jest OK, podłączenie również, adaptacja tez jest OK a pokazuje na odwrót
![n :/](./images/smilies/005.gif)