Serwus,
W kwietniu sprzedałem A4 2,5 AFB (niestety, konieczność) ale wczoraj kupiłem A6 2,5 AKN. Autko ładne, no ale do sedna. Parę rzeczy musze w nim zrobić i prosze Was o ew diagnostyke na odległość.
1. Spręzarka klimatyzacji - podczas jazdy słychać ją. Po podniesieniu auta wyraznie słychać, jak szumi (jakby łożysko) Przy zwiększaniu obrotów zwiększa się poziom szumów. Czy można załatwić to nie wymieniając całej sprężarki?
2. Standardowo wymienię płyny, filtry, niestety też rozrząd aby jeździć spokojnie, i przy okazji zapewne sprawdzę wałki (oby wszystko bylo z nimi gudi).
3. Moduł komfortu - został wymieniony akumulator, i po odłączeniu nie działa pilot otwierania/zamykania auta - zapewne trzeba zaprogramować? W a4 było chyba tak, że trzeba było przytrzymać przez parę sek przy włożonym kluczyku przycisk zamykania i pilot się kodował. Tutaj też tak to zadziała?
4. Również zakodowane jest radio, a poprzedni własciciel wyrwał z instrukcji kod, bo nie pamiętał go, i nietety zgubił go. Czy jeśli podjadę do ASO Audi to podadza mi kod do radia - gdzieś tak czytałem.
5. FIS - jak jest ciepło to zanika. Przeczytalem, że jest to nagminny problem. Czy macie namiar na jakiegoś godnego polecenia magika?
TO z pytań na razie tyle. VAG-a mam w razie potrzeby
Do zbaczenia na jakimś spocie /Wrocławskim?!/