.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.lut.2025 13:44:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z diagnozą VAG-iem 409
PostNapisane: 07.gru.2008 21:40:30 
Użytkownik

Witam,
To mój pierwszy post na tym forum. Zgodnie z rozpisanym przez Was planem działań na odcinku diagnostycznym, podjąłem próbę zbadania niuni VAG-iem 409. Przy próbie statycznej i grupach w Basic Settings program żąda rejestracji i klucza aktywacyjnego. Czy faktycznie jest konieczny do pełnej diagnostyki? Jestem tuż przed wymianą rozrządu, czas nagli, a skoro już udało się wszystko skonfigurować i jest transmisja danych, to grzechem byłoby rzeczy poniechać.

Pozdrawiam

A4 AFB, 1998 r.

Tytuł: Re: Problem z diagnozą VAG-iem 409
PostNapisane: 07.gru.2008 21:42:44 
Użytkownik

Auto: Renata
knulp napisał(a):
Witam,
To mój pierwszy post na tym forum. Zgodnie z rozpisanym przez Was planem działań na odcinku diagnostycznym, podjąłem próbę zbadania niuni VAG-iem 409. Przy próbie statycznej i grupach w Basic Settings program żąda rejestracji i klucza aktywacyjnego. Czy faktycznie jest konieczny do pełnej diagnostyki? Jestem tuż przed wymianą rozrządu, czas nagli, a skoro już udało się wszystko skonfigurować i jest transmisja danych, to grzechem byłoby rzeczy poniechać.

Pozdrawiam

A4 AFB, 1998 r.

jest to wymagane ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2008 23:45:39 
Użytkownik

Wystarczy Ci VC 311.2 do którego jest witaminka

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2008 01:59:14 
Użytkownik

knulp, jak będziesz miał nadal problem, daj znać. Robiłem logi VAG 409 z własnoręczną witaminką - mogę się podzielić.
Mieszkam w Twojej okolicy, mogę pomóc.

Pozdrawiam
Marcin (chlodwig)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2008 16:35:36 
Użytkownik

Chlodqig,

Sorry, że z opóźnieniem, ale bardzo chętnie skorzystam z pomocy. Wymieniałem właśnie rozrząd w swoim zaufanym warsztacie. Wiem, że człowiek mnie nie oszuka, ale nie mam pewności, czy wie o tych silnikach wszystko. Stąd chce swoje A4 2,5 TDI zdiagnozować a logi pokazać na forum. Bo i przed wymianą rozrządu i pierwsze dni po w mojej ocenie w dolnym zakresie obrotów to ledwie 20-30 % możliwości tego motoru. Kilka miesięcy przed wymianą komputer sygnalizował błąd przepływomierza. 3 różne egzemplarze przepływki i cały czas ten sam błąd. W końcu założona regenerowana turbina, ale błąd przepływomierza - obecny.
Już teraz dzięki.

Andrzej

Tytuł:
PostNapisane: 16.gru.2008 22:05:26 
Użytkownik

No wiesz, ja jestem tylko informatykiem - i w tym zakresie mogę Ci pomóc jak tylko potrafię - dawaj na PW.
A co do autka - kocham swoją bryczkę, jak każdy z obecnych tu forumowiczów, a że są forumowicze, którzy mają ogromną wiedzę i się nią dzielą - podobnie, jak Ty - chętnie korzystam z ich pomocy i doświadczenia.

Czyli - jak masz jakiekolwiek problemy z testami (logami), dawaj śmiało, dwa tygodnie temu robiłem pełne logi z moją żoneczką (ona za kierownicą :D), podzielę się softem, albo zrobimy logi razem.
W zakresie autka - większość osób na tym forum bije mnie wiedzą na głowę, czego jestem świadom i chylę czoła, więc wychylać się nie będę.

Ale się rozpisałem :d

BTW: moja żona może nie jeździ jak Michelle Mouton, ale nie znam drugiej kobiety, która tak śmiga - pewnie jest to jeden z powodów, dla których jest moją żoną :peace:

VW Passat B5FL 2,5TDI
Seat Ibiza 6L 1,4TDI

Strefa czasowa: UTC + 1