duzy28 napisał(a):
Witam generalnie chodzi mi o zuzycie paliwa ja rozumie wszystko ale bez przesady, przypominam audi v8 3.6 manual(GAZ SEKWENCJA)
Objawy są takie: W spalinach śmierdzi samą benzyną. po dodaniu gazu z wydechu czarny dym, świece czarne.Silnik pracuje tylko przy rozruchu powyzej 20 l pali, jak jest duzy mroz to ma problem z wejsciem na obr , i cos go muli,, trzeba delikatnie dodawac gazu, i bieda jest zeby wskoczyl pozwyzej 3 tys obr. w miare rozgrzewania sie jest ok.Ponizej przczytacie sobie fragment rozmowy (moja z innym specem)moze ktos cos doda lub wyciagnie wnioski.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------JAK BEDZIE WALNIETY CZUJNIK TEMP SILNIKA , BEDZIE BLEDNY ODCZYT LUB INNY Z LAMBDY LUB NA ANALIOZATORZE?? -czy one tylko podczas rozruchu daja zwiekszona dawke paliwa,a potem juz nie wplywają na prace silnika,no chyba ze caly czas informuja kompa ze jest zimno i on caly czas leje wieksza dawkę,
-Mialem podpiety analizator na chlodny siniku i na goracym i silnik pracowal na optymalnej MIESZANCE,ale cos jest nie tak, bo wali starsznie ta benzyna, tzn smierci na zimnym , czuc nie przepalona, a na goracym taki ostry.. ,kurde juz sam nie wiem, ale z tego co widzialem silnik ladnie sobie ustalal mieszanke i bogatsza i ubozsza, jak mialem ta 750 to silik ssal lewe powietrze a ATS(komp) i analizator pokazywal ze wszystko git a wcale tak nie bylo
:jak ssal lewe to lambda to wykrywala i komp korygowal czasy wtrysku odpowiednio.
-wepnij miernik w lambde tam jest jedna , powinna dawać bodaj że 9 Volt , nie pokaże błędów jak troche chodzi ja obstawiam na to.
W serwisie nie doszli do tego, nie ma bledow, analizator pokazuje dobre spalanie , pojechalismy nawet z podpietym kompem i wszystko bylo w normie. CZEKAM NA WYPOWIEDZI.
p.s miesiac w misiac leje po 80zl samej benzyny na sam rozruchy, obliczylem ze ok 1L bezyny starczy mi na 3km to chyba duzo nie uwazacie??
Mógłbyś bardziej postarać się o czytelność tego zlepku postów.
Jak rozumiem, masz LPG? jakiej firmy i jakiej generacji?