.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 01:20:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 05:56:58 
Użytkownik

bierz urzywany silnik a nie zadne remonty. zaden remont nie da ci tego co fabryka. A dobry remont kosztuje. To tylko stare auto. MALOPROBLEMOWA JEST TYLKO WYMIANA SILNIKA NA TAKI KTORY MOZNA SPROBOWAC ZE JEST OK

Sprawdz cisnienie na tym co kopojesz.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 09:14:16 
Użytkownik

Macie racje, nie remontuję. Właśnie zaklepałem silnik z B4. Sprawdzony przez klubowicza yooo25 (heh, niezły zbieg okoliczności, że znalazłem silnik w Trzebnicy, gdzie mieszka yooo25 :) ), dzięki wielkie kolego!

Jak wszystko pójdzie dobrze to w przyszłym tygodniu we wtorek montaż, zmiana rozrządu, oleju, świec, uszczelek pod kolektorem i odpalam na nowo moja niunię, jedziem z koksem!

było: Audi 100 C4 2.8 Quattro Avant '94 Sekwencja
było: Audi A6 C4 2.8 Quattro Avant '96 Sekwencja
jest: szukam...

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2008 19:19:43 
Użytkownik

Zdzisiu napisał(a):
Macie racje, nie remontuję. Właśnie zaklepałem silnik z B4. Sprawdzony przez klubowicza yooo25 (heh, niezły zbieg okoliczności, że znalazłem silnik w Trzebnicy, gdzie mieszka yooo25 :) ), dzięki wielkie kolego!

Jak wszystko pójdzie dobrze to w przyszłym tygodniu we wtorek montaż, zmiana rozrządu, oleju, świec, uszczelek pod kolektorem i odpalam na nowo moja niunię, jedziem z koksem!

Nasze forum sie rozwija! :D Pierwszy raz widzę kogoś kto używa tzw "rozumu"....

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2008 01:40:52 
Użytkownik

Właśnie odebrałem auto z naprawy, silnik chodzi jak pszczółka, cicho i przyjemnie, auto jest wyraźnie mocniejsze. Koszta niestety mnie dość ostro pociągnęły:
- silnik bez osprzętu 1300 + 200 transport
- rozrząd, pompa wody, olej, filtr, uszczelniacze przód/tył, uszczelki pod kolektor, poduszka pod silnik, płyn do chłodnicy 1020
- robocizna 750

Mimo wszystko nie zapeszając to nie żałuję, że zmieniłem silnik zamiast remontować stary.

było: Audi 100 C4 2.8 Quattro Avant '94 Sekwencja
było: Audi A6 C4 2.8 Quattro Avant '96 Sekwencja
jest: szukam...

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2008 14:11:47 
Użytkownik

A ja to jeszcze wrócę do nieprzyjemnych rzeczy: :| jakim cudem mogła się obrócić panewka skoro ciśnienie było bardzo wysokie, bez oleju jeżdziłeś i czy to ciśnienie to nie jest dziwne 3,5-3,8 bara na wolnych obrotach przy rozgrzanym oleju :?:

A co do nowego silnika to olej też łyka czy nie, bo wszyscy krzyczą że v-ałki audi lubią żreć olej :?:

Tytuł:
PostNapisane: 11.mar.2009 11:21:13 
Użytkownik

sory za odkopanie trupa...
uki napisał(a):
A co do nowego silnika to olej też łyka czy nie, bo wszyscy krzyczą że v-ałki audi lubią żreć olej :?:

a to ciekawe bo ja od 4 lat jezdze na oleju od wymiany do wymiany i jeszcze ani razu nie dolalem oleju

ale przejdzmy do sedna, chcialbym sie dowiedziec jakie powinno by prawidlowe cisnienie oleju oraz jaka jest prawidlowa kompresja silnika 2,8 V6 :?:
moze ktos mi pomoc bo sprawa dosc pilna

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1