.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 23:23:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B5 AFB] Kopci na zimnym i słaby do 2tyś/obr.
PostNapisane: 23.wrz.2009 15:40:02 
Użytkownik

Mam wielki problem(tak mi się wydaję), odebrałem swoje autko od mechanika po wymianie wałków i naprawie głowic, a mianowicie;
gdy samochód wystygnie i sie go odpali (odpala bez problemu) z rury wydechowej wydobywa się ciemno-granatowy dymek w momencie dodania gazu robi się czarny no i po przegazowaniu ogólnie przestaje kopcic na jakąs chwile. wszystko znika gdy auto złapie temp. No i najbardziej denerwujaca sprawa to strasznie duża turbo-dziura do 2tyś/obr, i ogólnie bardzo słabiutki przy ruszaniu dopiero jak złapie 2tys to zaczyna coś przyspieszac, gdy przy ruszaniu nie dodam gazu to na pewno zgaśnie silnik, przed wymiana wałków tego nie było... Może ma ktoś pomysl co to może byc?

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2009 17:43:17 
Użytkownik

pomysły pojawią się w chwili, gdy nam pomożesz pomóc sobie: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53752 .

;)

na marginesie dodam, że coraz częściej po wymianie wałków jest gorzej niż przed. chyba nadeszła chwila, by stworzyć oddzielny temat, w którym będzie lista naprawdę sprawdzonych warsztatów [łącznie z forumowiczami], które są w stanie wykonać taką wymianę poprawnie, gdyż jak widać, nie jest to takie proste [a przynajmniej nie dla każdego].
szkoda nerwów, pieniędzy i parcha.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2009 19:04:56 
Użytkownik

No to ja będę mógł polecic tylko warsztat w którym absolutnie nie wolno robic takiej naprawy, bo nie dośc że bardzo drogo to jeszcze bez efektu :/

Strefa czasowa: UTC + 1