.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 22:54:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Audi A3 1.6 pb/lpg] nie odpala + woda w rurze - POMOCY
PostNapisane: 06.paź.2009 08:15:22 
Użytkownik

Witam,
Jestem szczesliwym lub nie posiadaczem silnika 1.6 benzyna z gazem 1996 r.

zapalanie na benzynie -zimny silnik odpala nie odpala za pierwszym razem, tylko po kilku próbach i do tego bardzo ciezko oraz pracuje nie rowno i skacze na obrotach. Po rozgrzaniu silnika problem znika i zapala normalnie bez wiekszych problemów.

Zapalanie na gazie- problem taki sam jak na benzynie

Jakie mogą byc tego przyczyny?

Bylem na komputerze, który wskazal bład sondy lambda i został on wykasowany, innych błędów brak. Mechanik wskazał na czujnik temperatury - został on wymieniony lecz problem został.

Wczeniej przeczytałem ze osoba z forum poleciła pojezdzic na benzynie i zobaczyc co sie bedzie działo.
.... wiec odpalajac na benzynie wysadził korek od kolektora i wyleciała woda z rury wydechowej, mało tego skasował sie licznik dzienny i po zapaleniu obroty skakały.

KOlektor został naprawiony lecz samochod po odpaleniu nie pracowal na wszystkich swiecach, wiec Mechanik wymienił kable zapłonowe.
Nastepnego dnia sprawdzajac auto czy juz jest wszystko ok okazało się, ze nie, gdyz samochod odpalil na benzynie ale obroty nadal skacza jak szalone plus ta woda z rury wydechowej...

Owy mechanik sadzi ze to woda w paliwie, czy to możliwe? Jego rozwiazanie dolac denatyru do zbiornika z benzyna i zalac go do palna pb98 ( wczesniej byl zalewany pb95) i zobaczyc czy bedzie ook.

czy to oby bezpieczne dla samochodu???

Pomóżcie ........... bo nie długo wymienie wszystkie czujniki i inne rzeczy w tym samochodzie i jak nie działa tak nie bedzie :(:

jeszcze jeden pomysl wpadł mi do głowy czy to moze byc walnięty regulator obrotów? jak to sprawdzic?

POMOCYYYYYY

Tytuł:
PostNapisane: 09.paź.2009 09:09:50 
Użytkownik

Witam ponownie

została dolana świezutka benzynka 98, ale nadal nie pali jak powinna.
Trzeba dodac troche gazu i przegaziwac zeby nie zgasła. No i problem ze licznik dzienny przy zapalaniu sie kasuje.

Nie mam pojecia co to moze byc

POMÓŻCIE......

HELP

Strefa czasowa: UTC + 1