.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 11:23:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: audi b3 2.0 l silnik 3a lub a3
PostNapisane: 30.sty.2010 04:26:09 
Użytkownik

Podaje przyklad mojej nie wiedzy, auto juz leciwe i ponioslem niepotrzebnie spore koszty z nim zwiazane przez swoja nieuwage, w czym problem a w tym ze jest pod filtrem oleju podgrzewacz i uszczelka oring koszt 7zl ,jak przyszly mrozy odpalenie auta spowodowalo cisnienie gestego oleju ze wydmuchalo ta uszczelke ktora po tylu latach eksploatacji zrobila sie twarda i krucha jak ebonit i cisnienie oleju nie mialo problemu ja wydmuchac ,skutek cala zawartosc miski olejowej pod autem, hol do warsztatu naprawa i zalanie olejem koszt za glupie 7zl latwo obliczyc nie liczac nerwow itd , dlatego o tym pisze ze madry polak po szkodzie i gdybym wiedzial to na 100% bym ta uszczelke wymienil, a gdyby tak sie tez stalo w trasie to juz nie wiem co bym zrobil a duzo jezdze daleko , wiem napewno ze wielu uzytkownikow jezdzi z takimi ebonitowymi uszczelkami jako ze auta juz nie mlode i chce tym postem przestrzec i ochronic przed niepotrzebnymi kosztami...pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1