.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 19:48:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1.6 ADP 1996r.] Odpala i gaśnie ...
PostNapisane: 16.gru.2009 19:57:36 
Użytkownik

Witam
Mam coraz częściej problem z odpaleniem autka, po odpaleniu w ciągu sekundy od razu gaśnie. Ponownie odpalam i już chodzi bez problemu. Dzieje się tak i na zimnym i na cieplym silniku nie ma to znaczenia. Ale ostatnio mialem już tak, że kilka razy muszę odpalać a on i tak od razu gaśnie, raz już tak się meczylem z 20min. Nawet jak dam gaz do dechy, to odpali wejdzie na obroty i znow gasnie.
Problem taki mam już ponad dwa lata (byly to sporadyczne sytuacje), ale ostatnio coraz częściej i nie pali już za drugim kręceniem
Błędów na koputerze brak, przepustnica sprawna (wkladalem od innej A4 i to samo), świece przewody kopulka palec nowe i to samo nadal.
Proszę o jakieś wskazówki gdzie szukać przyczyny

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2009 09:42:10 
Użytkownik

obstawiam na 99% immobilizer miałem to samo

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2009 09:59:10 
Użytkownik

jak przekrecasz stacyjke i pojawia Ci sie kontrolka ta pomaranczowa od immobilajzera i zgasnie to wtedy napewno Ci odpali a jesli miga to wylacz zaplon i przekrec jeszcze raz jeli zgasnie to odpali jesli nie miga to nie, i tak do skutku, dokladnie nie wiem na czym polega ten problem ale to cos z immobilajzerem znajomi placili okolo 50PLN za likwidacje usterki, nie sluchaj opinni zadnych magikow o ponownym programowaniu kluczykow itp bo to poprostu jakas pierdola z immobilajzerem.

Tytuł: Re: [A4 1.6 ADP 1996r.] Odpala i gaśnie ...
PostNapisane: 14.kwi.2010 20:39:44 
Użytkownik

Auto: Audi A4 1.8T Quattro Avant
Witam.Mam podobny problem.U mnie na razie jest to sporadyczne czasem pofalują obroty a czasem zgaśnie ale za drugim razem odpala normalnie.Doszedłeś co było przyczyną ?

Strefa czasowa: UTC + 1