http://www.allegro.pl/item894225599_aut ... 5hp24.html - nie wydaje mi się że to "lewizna"
Naprawa do 2000zł ? Proszę o jakieś namiary na taniego mechanika - ostatnim razem za samą wymiane oleju + diagnoze skrzyni zapłaciłem prawie 1000zł. Z diagnozy wyszło że skrzynia w 60% sprawna a konwerter w 30% i że koszt naprawy jakies 4000zl (to było w Sosnowcu). Wcześniej jak byłem w Katowicach w warsztacie gdzie naprawiają skrzynie biegów powiedzieli mi że sie nie podejmą naprawy bo samochod posiada zamontowaną iinstalacje gazową. Oczywiście w Sosnowcu mechanik też narzekał że instalacja gazowa ale podjął się wymiany oleju i diagnozy.
Samochód ma przebieg ponad 300 000 km, mechanik w sosnowcu po wymianie powiedział mi że w skrzyni nie był wymieniany jeszcze nigdy olej.
Skrzynia nie szarpie, czasami lekko puknie przy zmianie biegu z D na R lub na odwrót. Samochód wolno przyspiesza i tak jakby ślizgają sie biegi, mechanik powiedział że to z powodu konwertera.
Co do oznaczenia skrzyni nie mam pojęcia jakie ta skrzynia ma oznaczenie, wiem jedynie że to 4hp24a.
Pozdrawiam