Niedawno gazowałem swojego Allroada, przejechałem na instalce 7k km, na razie bezproblemowo.
Zanim zagazowałem znalazłem kilka osób , które to zrobiły wcześniej w swoich autach z tymi silnikami aby zapoznać się z ich opiniami i wszystkie były pozytywne. Niektórzy, z którymi rozmawiałem mieli już przejechane na instalkach po 70k-80k km. Dlatego też opinii typu "gazownie bitubro to grzech", "te silniki źle to znoszą", itp. wystawiane przez osoby, które same tego nie doświadczyły lub podchodzą do sprawy czysto ideologicznie, w ogóle nie brałem pod uwagę.
Instalkę mam następującą: sterownik STAG300-premium, wtryski HANA, 2 x reduktor Magic III, zakładana w zakładzie Nowotczyńskich w Mławie.
Początkowo pojawiały się błędy zbyt ubogiej mieszanki, ale przy pierwszym przeglądzie po 1k km zostało to wyeliminowane i do dzisiaj jest spokój. Też miałem wycinany filtr oparów paliwa, który znajdował się we wnęce koła zapasowego. Generalnie jak na moje wrażenia jest to bardzo profesjonalny zakład, mogę ich polecić.
Moja opinia odnośnie LPG jest taka, jak większości osób, które użytkują LPG - cała sztuka leży w prawidłowym montażu + odpowiednim doborze komponentów, a później mozna się cieszyć jazdą za połowe ceny PB95
Pozdrawiam,
sulek