.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.lut.2025 09:22:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2011 19:22:41 
Klubowicz

"Jajka" nie odwrócisz, bo jest asymetryczne. Ale większość "jajek" ma możliwość przekręcenia wejścia. Pomoże na 100%, ale tylko pod warunkiem że masz sprawny reduktor. Chodzi o to, że zimny gaz jest ciężki i ma tendencję do opadania - grawitacyjnie... I teraz tak - wejście od góry, gaz z węża swobodnie dostaje się do miksera, wejście z dołu - potrzeba znacznego podciśnienia, żeby gaz został wyssany z węża. A co do blosa, to jak najbardziej... Wtedy będziesz mógł wywalić kompensację, bo wyjście odmy będzie między blosem a kolektorem, a nie przed mikserem...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2011 20:04:09 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
skoro wlot od gazu ma być od góry to dlaczego wszystkie miksery mają od dołu? ja mam u siebie założone też to "jajko" i mam od dołu, oprócz tego mam tez nie używany mikser BRC i tez ma od dołu? na allegro zerknąłem na szybko są dwa i też mają od dołu? zaznacze tylko, że mając wyżej spomniane PD30 moge przerzucić zimnego na gaz i mi nie zgaśnie, chyba, że jest -20 i reduktor sie zamrozi

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2011 21:40:28 
Klubowicz

Bo jak jest od góry, to wąż opiera się o wygłuszenie maski. Piszę co stwierdziłem organoleptycznie ;) Jeśli Ci wszystko działa, to tylko się cieszyć ;) Jak przełączysz to nie zgaśnie, a czy da się zapalić na LPG przy tych -20? Jeśli wszystko jest tak jak powinno, to powinien odpalić na gazie po max 3 obrotach wału.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2011 23:22:13 
Użytkownik

Reduktor mam roczny BRC AT90E 140kW i u mnie właśnie od góry jest wkręcona śruba, gwint 8 albo 9 mm więc możliwe że to drugie wejście dla gazu. U mnie na gazie przy -20 odpali od strzała, chwile pochodzi normalnie i zgaśnie, potem muszę długo kręcić żeby odpaliła a jak już odpali to nie ma wolnych, aż się lekko zagrzeje, chociaż mi zawsze się wydaję ze mi silnik gaśnie przez to że na zimnym zalewa a nie że brakuje gazu bo on "opada", chociaż śrubkę na wężu jak i na reduktorze od wolnych obrotów mam mocno zakręconą ale niby gazu nie brakuje bo na 2 biegu ciągnie do 100 km/h i nie dławi.

Jutro przekręcę kolanko i zobaczę czy się poprawi, oby pomogło. Nieuniknione będzie puszczenie węża gazowego nad pokrywą zaworów, nie będzie to szkodzić gazowi, że będzie "cieplejszy" wlatywał do mixera?

1996 Audi A6 c4 2.5 TDI Ael
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2011 07:24:15 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
wordeck napisał(a):
Bo jak jest od góry, to wąż opiera się o wygłuszenie maski. Piszę co stwierdziłem organoleptycznie ;) Jeśli Ci wszystko działa, to tylko się cieszyć ;) Jak przełączysz to nie zgaśnie, a czy da się zapalić na LPG przy tych -20? Jeśli wszystko jest tak jak powinno, to powinien odpalić na gazie po max 3 obrotach wału.

Pozdrawiam

szczerze nie robiłem takich eksperymentów, rogrzany zapala bez problemu ale zimny podjerzewam, że zgaśnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1