ssid220 napisał(a):
bylem u gościa który zajmuje się gazem, i powiedział ze rąk w ta instalacje nie wsadzi bo jest mało części do tego ale może mi polecić innego który mi ja wyreguluje, tylko ze problem jest taki ze albo będzie dobrze wyregulowane na gazie albo na benzynie... teraz na benzynie odpala i jeździ, ale kopiłem samochód na gaz zeby był w miarę ekonomiczny wiec wolał bym na gazie jeździć.. i strasznie kopci na benzynie..
nie bardzo wiem czego oczekujesz bo nie jesteś za bardzo w temacie a ten gazownik to sobie chyba jaja robi albo poczytasz i ruszysz to sam albo będziesz jeździł po takich fachowcach i wydawał kase a nic nie zrobią, najpierw auto musi zapalać i jeździć na PB, później się bierz za lpg, najpierw sprawdź wszelkie nieszczelności, auto kopci bo pewnie jest zalewane, padnięta sonda lambda, źle ustawiony skład mieszanki, zajechane wtryski albo rozdzielacz, przy rozdzielaczy z przodu masz kostke na 2-PINy to jest nastawnik ciśnienia paliwa, na rozgrzanym silniku gdy pracuje na benzynie po odpięciu kostki nie moze być różnicy w pracy silnika, tzn obroty nie mogą spadać ani rosnąć, w innym wypadku trzeba ruszyć śrubkę od CO sprawdź najpierw to i daj znać cos się dzieje